România LOR/Două istorii din care lipsesc tocmai personajele principale

România LOR/Două istorii din care lipsesc tocmai personajele principale

Doi discreţi (dar importanţi) oameni de încredere, unul al lui Mugur Isărescu, celălalt al lui Virgil Măgureanu, scoşi din luptă în uvertura campaniei de toamnă...
Aflăm din presă...
Miercuri, 31 august:

"Doi soţi, proprietari de hoteluri în Mamaia şi Băile Olăneşti, sunt acuzaţi că au creat statului un prejudiciu de 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. (...) Dis de dimineaţă hotelul de 3 stele Riviera din Mamaia a fost verificat de procurori şi poliţişti în căutare de probe. Anchetatorii au fost în permanenţă păziţi de trupele speciale. Ei au ridicat mai multe documente din hotel. Anchetatorii spun că sunt vizaţi soţii Ion şi Maria Tudor, proprietarii hotelurilor Riviera din Mamaia şi Olăneşti. Sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani." (Ştirile ProTV).
"Poliţişti şi procurori fac, miercuri, 16 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Vâlcea şi Constanţa, la persoane suspectate că ar fi creat, în ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând să fie puse în executare nouă mandate de aducere".

"Societăţile comerciale vizate acţionează în domeniul turismului, potrivit unor surse judiciare, care au indicat că percheziţiile au loc la Hotelul Riviera din Olăneşti, Hotelul Riviera din Mamaia, precum şi la firmele SC Vest Televiziune şi Lifi Tour Olăneşti.
Anchetatorii îi suspectează în acest caz pe soţii Maria şi Ion Tudor, potrivit aceloraşi surse, care au mai precizat că 13 dintre percheziţii au loc în Vâlcea, trei în Bucureşti şi una în Constanţa." (Hotnews) (n.a. Totalul nu dă 16, dar în sfârşit...)

"Omul de afaceri Maria Tudor, condusă miercuri, la amiază, la parchet pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală, a fost trans¬portată cu ambulanţa, în cursul serii, la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea, după ce i s-a făcut rău în timpul interogatoriilor. (n.a. Solecismul aparţine autorului articolului de pe fluxul agenţiei.)
Aceasta a fost escortată de o maşină a Jandarmeriei, dar şi de soţ (!), care a declarat că este "consternat de tot ceea ce s-a petrecut în cursul zilei în cazul familiei sale". Tot în cursul zilei de miercuri au fost aduse de la Constanţa şi Bucureşti, pentru audieri, cele două fiice ale familiei Tudor". (Agerpres)

Cine sunt Ion şi Maria Tudor?!?

Doi cetăţeni obscuri din lista Forbes a multimilionarilor... Doi bogătani şterşi...
Ion, născut în anul 1955, a fost ofiţer MapN, între 1981 şi 1996, a fost membru marcant al PSD Vâlcea, membru la fel de marcant al PDL (2008-2012), candidat la Camera Deputaţilor în anul 2008 în colegiul Horezu, din nou membru marcant al PSD, fost Director la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Vâlcea, în prezent simplu milionar şi apropiat al Guvernatorului BNR Mugur Isărescu.
Maria Tudor, născută Grigorcea, în 1956, în judeţul Neamţ, este doctor în horticultură.
Cei doi sunt părinţii Elenei Maria Tudor, născută în 1983 (fostă o vreme Scarlat, prin 2010 ), şi ai Andreei Ioana Marica, născută în 1985, ambele acţionari ai S.C. Uzina Mecanică Vâlcea S.A. (CUI 1465560, J38/538/1998).
Elena Maria a fost măritată cu Cezar Scarlat (Abris Capital), Andreea Ioana este căsătorită cu Ionuţ Marica.
Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea s-a născut în anul 1981 şi a făcut parte din Regia Autonomă pentru Producţia de Tehnică Militară, RATMIL, care a fost reorganizată în 1992. În 1998, prin Hotărârea nr. 75 a Guvernului României, regia înceta să existe, iar patrimoniul său era împărţit între S.C. Romarm SA, SC Uzina Mecanică Mârşa SA şi Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea.
SC UMRV SA a fost convertită la producţia civilă în anul 2000, de către Guvernul Isărescu.
În 2002, soţii Tudor au cumpărat de la Ministerul Industriilor, la un preţ modic, pachetul majoritar de 66%, pe care l-au cedat apoi celor două fiice.
(Uzina este una dintre "societăţile cu activitate în domeniul turismului" menţionate în comunicatul IGPR de miercuri. Ea deţine Hotel Alutus din Râmnicu Vâlcea...)
De amintit că multă lume bună a avut de-a face cu întreprinderea familiei Tudor, Prefectul Judeţului Vâlcea, Radu Renga, fiind parte din acea lume bună.
Afacerile familiei Tudor s-au extins treptat, necontenit, din 2002. Cu oarecare scandal la fiecare extindere... ( De exemplu, la dobândirea SC Olăneşti Riviera SA şi a concesiunii asupra izvoarelor, presa a menţionat nume ca Dan Matei Agathon, Octav Cozmâncă şi Adrian Năstase. )
Numele cel mai asociat cu ascensiunea miraculoasă a familiei Tudor este însă cel al lui Mugur Isărescu. Nici Ion Tudor, nici Guvernatorul n-au comentat vreodată apropierea evocată.
Cu toate acestea, în 2007, Ion Tudor a participat la funeraliile mamei lui Mugur, Aritina Isărescu, alături de alţi apropiaţi, precum Aurel Vlădoiu, Ion Cîlea, Eugen Păunescu, Gheorghe Gogârnoiu, Dorin Dobrişan, Iulian Comănescu, Horia Neamu, Gheorghe Iordache, Radu Renga (n.n. în prezent Prefect de Valcea) şi Anuţa Handolescu.
Isărescu a fost prezent la ceremonii restrânse, intime, prilejuite de evenimente din viaţa familiei Tudor. (Tudor şi Mugur şi-au acordat aşadar şi sprijin moral, nu numai material...)
În 2011, Forbes estima averea familiei Tudor la 17-18 milioane de euro.
Ce mi se pare fabulous este faptul că Ion Tudor a lucrat în acest timp la Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru 4740,87 lei pe lună, fiind probabil singurul milionar Forbes cu serviciu la Stat.
(E necesar oarecare cinism să completezi, conform legii, declaraţii de avere (vezi anexă!) pline de terenuri, case, maşini, plasamente, conturi, bijuterii, opere de artă şi venituri mari din alte surse, declaraţii în care să înghesui, la rubrica specială, un salariu de funcţionar public).
Ion şi Maria Tudor au fost discreţi, s-au acoperit cât au putut, bagându-şi fiicele şi împuterniciţii în faţă. ( De-aia i s-a şi făcut rău doamnei, de perplexitate, probabil, când au dus-o zbirii stăpânirii la DNA... )
Relaţia cu Mugur Isărescu n-a putut-o trece însă Ion Tudor pe numele altuia şi se pare că tocmai de la aceea i se trage acum. Bârfele locale şi centrale spun că Tudor e primul căzut din campania de represalii pornită asupra Guvernatorului (care nu mai e atât de intangibil pe cât ne-a obişnuit) din iniţiativa unor lupi tineri.

Fără legătură cu Clanul Vâlcenilor...

Marţi: "Fost secretar executiv al Partidului Democrat (PD), omul de afaceri Dorin Iacob a fost arestat pe teritoriul Marii Britanii la data de 27 august, fiind acuzat că a hărţuit sexual o femeie în timpul unei şedinţe de masaj la un hotel din Manchester", au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

"Fapta de hărţuire sexuală s-ar fi petrecut pe 26 august, la hotelul Mercure Norton Grange Hotel and Spa, din Manchester, unde omul de afaceri era cazat alături de soţie şi de fiică.
Potrivit surselor citate, pe 26 august, dimineaţa, Dorin Iacob ar fi beneficiat de o şedinţă de masaj la zona de spa a hotelului. O zi mai târziu, pe 27 august, omul de afaceri a fost ridicat de poliţie din camera în care era cazat, fiind ulterior arestat sub acuzaţia de hărţuire sexuală asupra maseuzei, au adăugat sursele citate".

Nu mă interesează fapta... Îl cunosc pe Iacob binişor. A fost miliţian şi mai face glume nesărate. În vacanţa prelungită, venit din Grecia şi plecat în Anglia şi Scoţia cu soţia şi fiica, nu prea avea el cadru de dezmăţ pervers. Dealtfel e un ins de o destrăbălare moderată.

Probabil că lucrurile au stat cam aşa: la masaj, la Mercure Norton Grange (un hotel de patru stele, interesant mai ales pentru spa), ca orice heterosexual înrăit, Iacob a solicitat o maseuză femeie. A fost repartizată o asiatică, cel mai probabil. Guraliv, a făcut mişto, a băgat vreo aluzie cu engleza lui de baltă. Maseuza s-a sfătuit cu cineva şi s-a decis să denunţe o presupusă hărţuială. În Anglia nu prea te joci cu poliţia în materie de delicte sexuale. Nu se admit glume libidinoase, mai ales faţă de persoane cu care există o relaţie profesională sau de client-prestator de serviciu. E perfect plauzibil că poliţia din Manchester l-a săltat pe Dorin Iacob din cameră, chiar a doua zi.
Şi e probabil că maseuza a pretins o compensaţie substanţială pentru retragerea plângerii.
Ce e straniu şi m-a uluit e viteza cu care presa românească a aflat. Am verificat, ziarele din Manchester şi din întreg Regatul n-au pomenit nimic. E greu de crezut că Hotnews, Evenimentul Zilei, România TV, Mediafax şi Antena au corespondenţi la spa-urile din Nordul Angliei sau că au aflat de la agenţii de poliţie sau de la doamna Iacob. Nici maseuza şi conducerea hotelului nu cred că se ştiu cu Ghiţă, Dan Tapalagă sau Oana Stancu-Zamfir. Şi nu prea le era nici prielnică o astfel de publicitate.

Ambasador la Londra e Dan Mihalache. Misiunea românească e burduşită de tinere speranţe, viitorul de aur al serviciilor noastre... diplomatice.
Iacob e un "fost". A fost şeful de cabinet al lui Măgureanu, consilierul lui Băsescu, omul trimis la Damasc, cu avionul lui Buzăianu, ca să se întâlnească cu Hayssam Omar cel fugar, din raţiuni de Stat.

Iacob e asociat cu un sirian, Rifai Issam, bine văzut de bătrânii serviciilor, conduce Romcargo Maritim SRL, are bani şi e liber, ceea ce înseamnă că a fost şi mai este încă de folos patriei.
Iacob şi Măgureanu au rămas în relaţii apropiate.
Alina Petre-Măgureanu l-a dezonorat pe juniorul lui Virgil în stânga şi-n dreapta, a dat din casă şi a mai pus şi de la ea, ceea ce a atras ura seniorului.
Dorin Iacob a primit sarcină să repereze onoarea familiei. Virgil l-a asmuţit, printre alţii, asupra lui Dan Cristian Popescu, despre care mass-media a anunţat că ar avea o relaţie cu Alina Petre, fosta soţie a fiului lui Virgil Măgureanu.

În 2016, Popescu a candidat la Primăria Sectorului 2, împotriva lui Mugur Mihai Toader, fratele Rodicăi Nassar, şefa organizaţiei PSD Sector 2, amica lui Iacob şi aliat în mediile de afaceri siro-libaneze mioritice ale acestuia. Iacob a condus campania agresivă de discreditare a lui Popescu la alegerile locale. Toader a câştigat.
Dan Cristian Popescu a devenit viceprimar, a coalizat consilierii locali şi funcţionarii lui Onţanu. Acum, Toader degeaba e primar. A pierdut consiliul, e legat de mâini şi de picioare, la figurat deocamdată.
Popescu se luptă pe un alt front, politic, şi cu Anca Boagiu, fost ministru inventat de Băsescu şi perpetuat sub Tăriceanu şi Boc. Anca e trecutul, Dan e viitorul...
Popescu e susţinut de structurile noi, îndatorate Euromediei. E un toboşar al vremurilor noi... Ca şi Dan Mihalache...
DCP e puternic şi îşi poate permite pedepsirea vrăjmaşilor care l-au înfruntat.
Iacob a fost la îndemână. Se pregăteşte Nassar. Care şi ea rezistă de prea multă vreme în fruntea unor structuri de partid şi de Stat.
Noii şi viitorii încep să-i dărâme pe vechi, pe foşti, aşa cum Benaia Ben Iehoiada l-a tăiat cu sabia pe Ioab Ben Ţeroia, încleştat de coarnele jertfelnicului.
Şi iată cum bătrâni ca Isărescu şi Măgureanu, care păreau eterni, imuni şi atotputernici garanţi ai libertăţii şi prosperităţii vasalilor, nu mai pot proteja loialitatea supuşilor.
Şi nici pe ei înşişi nu se vor mai putea proteja, la un moment dat...  Mihai Antonescu/Bursa.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu