România, mai aproape de aderarea completă la Schengen/Victorie de etapă pentru PNL la Congresul PPE

România, mai aproape de aderarea completă la Schengen/Victorie de etapă pentru PNL la Congresul PPE

Liberalii au obținut la Congresul PPE o importantă victorie de etapă privind aderarea României la spațiul Schengen. După mai multe runde de negocieri, manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate marți seara la Congresul PPE.
 

Decizia este cu atât mai importantă cu cât Austria, țară care se opune constant aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, a cedat la presiunea PPE, partid în care lobby-ul liberal a fost unul energic și intens în aceste zile.

Președintele PNL a ținut să salute această victorie a României. ”Austria nu a mai votat împotrivă. De la București, astăzi, s-a auzit clar și răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spațiul Schengen”, a menționat Nicolae Ciucă.

Pasul în lateral făcut de delegația Austriei de la Congresul PPE crește șansele unei aderării rapide a României la spațiul Schengen până la finalul acestui an. Acest lucru a fost confirmat și de președintele PPE.

Într-un interviu acordat Antena3 CNN, Manfred Weber a afirmat că există posibilitatea ca și cancelarul Austriei să poată fi convins de necesitatea aderării României la spațiul Schengen. Toate acestea, cresc interesul și așteptările legate de vizita lui Karl Nehammer în România.

Cancelarul Austriei este așteptat să ajungă la Congresul PPE, organizat la București, în cursul zilei de joi. În marja Congresului, Karl Nehammer urmează să poarte discuții cu lideri europeni, unul din subiecte fiind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB