România, o nouă medalie la Campionatele Europene de atletism în sală! Bronz pentru Gabriel Bitan

România, o nouă medalie la Campionatele Europene de atletism în sală! Bronz pentru Gabriel Bitan

Gabriel Bitan (24 de ani) a reușit performanța carierei la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul, unde s-a clasat pe locul trei în proba de săritură în lungime și a cucerit medalia de bronz. A fost a doua medalie pentru delegația României, după ce Claudia Bobocea ieșise a doua la 1500 de metri.

Bucurie pură pentru Gabriel Bitan după medalia de bronz de la săritura în lungime. Foto Getty images

Tânărul de 24 de ani a sărit 8 metri, fiind depășit în finală de grecul Miltiadis Tentoglou, campionul olimpic en titre, cu 8.30 metri, şi de suedezul Thobias Montler, cu 8.19 metri. Conform ProSport, Gabriel Bitan a făcut un salt impresionant față de Europenele precedente, din martie 2021, de la Torun, unde se clasase doar pe locul 8, cu o săritură de 7.72 metri.

Odihnă și înapoi la antrenamente

La prima săritură am intrat destul de bine, dar la următoarele două…ceva nu mi-a ieșit și atunci a intervenit antrenorul meu și doamna președinte a federației, Anișoara Cușmir, care mi-au explicat cam ce trebuie să fac pentru a îmbunătăți!

Românul, în timpul săriturii care i-a adus bronzul la Europene. Foto Getty images

Românul, în timpul săriturii care i-a adus bronzul la Europene. Foto Getty images

Până la urmă am reușit să obțin această medalie de bronz, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine. Mă gândesc de acum la Campionatele Mondiale din vară, unde este și criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice 2024… Voi reveni în țară, voi avea o săptămână de refacere, după care mă întorc la antrenamente”, a declarat Gabriel Bitan pentru ProSport.

Medaliile cucerite de Claudia Mihalea Bobocea și Gabriel Bitan sunt primele din dreptul României la Europenele indoor, după o așteptare de opt ani ! Ultimele medalii ale României la Campionatele Europene de atletism în sală fuseseră cucerite în 2015, la Praga, când Marian Oprea (triplusalt) şi Florentina Iuşco (lungime) au izbutit să urce pe treapta a treia a podiumului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro