România, printre statele cu cea mai mare rată de pozitivare din Europa

România, printre statele cu cea mai mare rată de pozitivare din Europa

România înregistrează, în ultimele săptămâni, printre cele mai mari rate de pozitivare din Europa. O medie a ultimelor șapte zile arată că 4,5 români au fost depistați pozitiv din 100 de teste realizate zilnic. Rata pozitivării în țara noastră a crescut constant de la începutul lunii iunie, când România a înregistrat cele mai puține persoane infectate per număr de teste realizate zilnic – 1,6%.

Cele mai mari rate de pozitivare în România s-au înregistrat la începutul lunii aprilie și depășeau 12%, însă atunci se realizau între 2.000 și 4.000 de teste zilnice, mult mai puține față de testele prelucrate în acest moment.

În ceea ce privește Europa, conform datelor furnizate de  Our World in Data , zona de sud-est are în acest moment cea mai mare rată de pozitivare: Ucraina 7,7%Croația – 7%Bulgaria – 5,5%România – 4,9% și Serbia – 4% este top 5 al Europei în ceea ce privește persoanele depistate pozitiv, raportat la numărul de teste realizate zilnic.

O rată mare de pozitivare, în creștere în ultima vreme, o întâlnim și în Cehia – 3,30%.

La polul opus, cele mai mici rate de pozitivare se întâlnesc în țările nordice (cu excepția Suediei – 3,4%): Finlanda – 0,2%Norvegia – 0,2%Danemarca – 0,3%Țările Baltice – între 0,2-0,4%.

De asemenea rate de pozitivare sub 1% se mai întâlnesc în IrlandaMarea BritanieOlandaGermaniaItaliaAustriaUngaria sau Grecia.

La nivelul întregii planete, cele mai mari rate de pozitivare sunt înregistrate în America Centrală și de Sud, acolo unde Brazilia are 66,3% – cea mai mare rată din lume – urmată de Bolivia – 60,70% și Mexic – 59,60%.

Alte țări unde numărul de persoane depistate pozitiv raportat la testele zilnice este mare sunt Africa de Sud – 27,3%, Indonesia – 12,9% sau India – 12,1%.

SUA înregistrează o rată de 8,7% și este țara care realizează cele mai multe teste zilnice, ajungând până în acest moment la peste 50 de milioane.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front