România PSD=RSR? Sorina şi părinţii ei adoptivi au pierdut avionul spre America. Cum au fost blocaţi la Aeroportul Otopeni

România PSD=RSR? Sorina şi părinţii ei adoptivi au pierdut avionul spre America. Cum au fost blocaţi la Aeroportul Otopeni

UPDATE/Ultima șicană a statului român! Poliția de frontieră anunță că soții Săcărin au pierdut  avionul din cauza verificărilor amănunțite la plecarea din țară către SUA.

Poliția de frontieră a anunat luni, într-un comunicat de presă, că duminică dimineață polițiștii de pe aeroportul Otopeni au verificat la sânge familia Săcărin care dorea să plece în SUA, împreună cu micuța Sorina, dar, din pricina verificărilor amănunțite, părinții adoptivi ai fetiței au pierdut avionul și au fost nevoiți sa își cumpere bilete pentru alt zbor.

 Comunicatul Poliției de frontieră:

În data de 21.07.2019, la ora 5.15, la Aeroport Internaţional Henri Coandă, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doua persoane care s-au legitimat cu paşapoarte emise de autorităţile din SUA. Acestea călătoreau împreună cu un minor, pentru care au prezentat un paşaport românesc.

 
Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite cu privire la documentele de călătorie ale minorului (uzuale în situaţia călătoriei în străinătate a unui cetăţean român minor), inclusiv hotărâri ale instanţei, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de ieşire din ţară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege, fiindu-le permisă continuarea călătoriei.

Menţionăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele respective si-au reprogramat călătoriala o cursa în direcţia Frankfurt, în aceeaşi dimineaţă.

De asemenea, facem precizarea că pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinţii au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziţia poliţiştilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului”, este comunicatul Poliției de frontieră.

România PSD=RSR? Sorina şi părinţii ei adoptivi au pierdut avionul spre America. Cum au fost blocaţi la Aeroportul Otopeni. Gabi, Ramona şi Sorina Săcărin au ales să zboare spre America prin compania Tarom. Zvonul că părinţii adoptivi şi fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă se află în Aeroportul Otopeni s-a împrăştiat cu repeziciune printre angajaţi. „De ce nu ne permiteţi să plecăm?”, dezvăluie Adevărul.

Au fost momente groaznice pentru soţii Săcărin duminică dimineaţa, 21 iulie, pe Aeroportul Otopeni. Când au ajuns în punctul vamal şi au înaintat documentele lor şi ale Sorinei pentru a fi verificate, toţi angajaţii au început să se agite.

Le-au fost controlate bagajele la sânge, iar actele le-au fost ridicate pentru o verificare „mai amănunţită”. Gabriel Săcărin a întrebat în repetate rânduri „De ce nu ne permiteţi să plecăm?”, dar nu a primit niciun răspuns.

Până la urmă, avionul spre America în care ar fi trebuit şi ei să fie a decolat. Angajaţii Tarom şi-au cerut scuze pentru situaţia creată.

Soţii Săcărin au reuşit să-şi păstreze calmul şi au cumpărat alte bilete de avion. Două ore mai târziu, cei doi părinţi şi fiica lor au reuşit să plece spre America. Soţii Săcărin au părăsit România la exact o lună după ce Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, a fost luată cu forţa de un procuror din casa fostei asistente maternale.

Pentru cetăţenii româno-americani, ultima lună a fost una plină de procese. Toate instanţele le-au dat câştig de cauză şi au respins, rând pe rând, cererile formulate de procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie.

Bogdan Licu a încercat să obţină o ordonanţă preşedinţială prin care să se interzică plecarea Sorinei din ţară, a încercat să suspende executarea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi să fie revizuit dosarul de adopţie internaţională, dar nu a reuşit. Cererile lui Licu au fost de fiecare dată catalogate de magistraţi ca fiind „neîntemeiate”.

Apropiaţii familiei Săcărin spun că cei doi soţi au trăit un adevărat coşmar în ultima lună. „Nu a fost deloc uşor pentru ei. S-au spus atâtea bazaconii despre ei. Gabi a vrut să cedeze la un moment dat, dar Ramona s-a opus. Ea spunea mereu că nu ar putea să mai doarmă liniştită dacă şi-ar abandona copilul, dacă ar lăsa în voia sorţii un copil pe care ea putea să-l salveze. Asta nu înţeleg românii noştri. Că există şi astfel de oameni. România este ţara unde oamenii te judecă şi atunci când vrei să faci bine. Este atât de urât ce s-a întâmplat. Ei, din fericire, au plecat, dar noi rămânem în ţară să plătim incompetenţa autorităţilor”, a declarat unul dintre prietenii lui Gabriel Săcărin.

Chiar dacă Ramona, Gabriel şi Sorina Săcărin au plecat în America, în ţară procesele continuă. Avocatul familiei Şărămăt, familia din Baia de Aramă care a crescut-o pe Sorina aproape 7 ani, a cerut anularea adopţiei internaţioale la Tribunalul Dolj. Totodată, soţii Săcărin au formulat plângeri penale împotriva procurorilor de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie care, în opinia lor, au reţinut paşaportul Sorinei fără niciun drept.

În plus, părinţii adoptivi au solicitat ca autorităţile vinovate să le plătească salariile şi cazarea în România pe toată perioada în care au fost ţinuţi, fără voia lor, în ţară.

Ultima oră Sorina şi părinţii adoptivi au ajuns în America. Din acest moment, fetiţa din Baia de Aramă este şi cetăţean american.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc