România se numără printre țările în care s-au depistat cazuri cu noua formă de hepatită severă în rândul copiilor

România se numără printre țările în care s-au depistat cazuri cu noua formă de hepatită severă în rândul copiilor

O nouă formă de hepatită acută, severă, de origine necunoscută, este înregistrată în rândul copiilor, relatează Organizația Mondială a Sănătății, un astfel de caz fiind semnalat și în România, scrie G4Media .

În ultimele zile, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au continuat să fie raportate noi cazuri cu acest tip de hepatită în rândul copiilor mici.

Nu este încă clar dacă a existat o creștere a numărului de cazuri sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar la rata așteptată, dar care nu sunt detectate. În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru agentul cauzal. transmite World Health Organization

Prezentare generală a focarului

Începând cu 21 aprilie 2022, au fost raportate cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută în 11 țări din Regiunea Europeană a OMS și într-o țară din Regiunea OMS din Americi (Figura 1). Au fost raportate cazuri în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (Regatul Unit) (114), Spania (13), Israel (12), Statele Unite ale Americii (9), Danemarca (6), Irlanda (<5), Țările de Jos (4), Italia (4), Norvegia (2), Franța (2), România (1) și Belgia (1).

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect

Figura 1. Distribuția cazurilor de hepatită acută severă de origine necunoscută pe țări, la data de 23 aprilie 2022

sursa foto: World Health Organization


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...