România se roagă din nou de Sorana Cîrstea: propunerea federației, în disperare de cauză

România se roagă din nou de Sorana Cîrstea: propunerea federației, în disperare de cauză

Tenisul feminin românesc e pe cale de dispariție, dacă ne referim la prezența fetelor noastre la vârful ierarhiei mondiale. Adevărul a subliniat această situație alarmantă, chiar la începutul săptămânii, după ce a fost actualizat clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea

Din păcate, lipsa sportivelor competitive la nivel înalt ne afectează și echipa de Billie Jean King Cup. În 2019, când aveam o formație stelară, condusă de Simona Halep, fetele au avansat până în semifinalele întrecerii care, la vremea respectivă, se numea Fed Cup. Din păcate, după acel meci pierdut dramatic, la Rouen, cu Franța (2-3), echipa României a căzut în derizoriu. Părăsită de vedetele ei și cu înfrângeri pe bandă! Pe rând, fetele au fost învinse de Rusia (2-3), Italia (1-3) și Polonia (0-4). Seria eșecurilor s-a oprit abia în 2022, după un 4-0 cu Ungaria. Anul trecut, Slovenia ne-a învins cu 3-2, după care am mai înregistrat un succes, 4-0 cu Serbia.

Acum, pentru echipa României urmează confruntarea cu Ucraina, în calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup (12-14 aprilie). Și, în acest context, Federația Română de Tenis (FRT) a reluat un demers care a eșuat și în trecut. Potrivit spotmedia.ro , FRT, prin intermediul lui Horia Tecău (căpitan-nejucător al echipei României), încearcă să o convingă pe Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) să revină în echipa României. Problema e că un astfel de demers s-a mai încheiat cu un eșec, relativ recent, în 2022.

Billie Jean King Cup acum, Jocurile Olimpice la vară

Federația se roagă acum, încă o dată, de Sorana, în speranța că aceasta ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

În 2021, la Tokyo, după ce fetele au refuzat, pe rând, să meargă în Japonia, România a ajuns să fie reprezentată la Jocurile Olimpice de Mihaela Buzărnescu. Care avea 33 de ani la vremea respectivă și ocupa 117 în lume!

Acum, FRT vrea ca Sorana Cîrstea să fie în echipă pentru confruntarea cu Ucraina (12-14 aprilie), iar ulterior, în contul acestei prezențe sub tricolor, să fie eligibilă și pentru JO 2024 de la Paris.

„Sori“ și-a anunțat retragerea din echipa României din 2018. La vremea respectivă, s-a vehiculat că ea a luat această decizie, deoarece se afla în relații reci cu Simona Halep. De altfel, ulterior, Cîrstea a și confirmat că ea și Simona n-au fost niciodată prietene. Problema e că nici după dispariția Simonei din echipa de Billie Jean King Cup, Sorana n-a acceptat să revină. În martie 2022, când Horia Tecău i-a propus să joace contra Poloniei, Cîrstea a refuzat din prima. „Am vorbit deja cu Sorana! Ne-a urat succes tuturor doar că pentru ea, acest capitol de a juca în echipa naţională, e un capitol închis“, a explicat Tecău, acum doi ani.

Și acum, aproape sigur, Cîrstea va spune „nu“ la această oportunitate de a reveni în echipa României, mai ales că, la aproape 34 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 7 aprilie, e hotărâtă să-și canalizeze energia pe turneele WTA la care participă în acest sezon.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat