România sprijină Ucraina - ştirile zilei

România sprijină Ucraina - ştirile zilei

A 8-a zi de război în Ucraina. România continuă acţiunile pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni şi a autorităţilor de la Kiev.

Prezentăm principalele ştiri ale zilei de joi, 2 martie:

*** 20.462 de cetăţeni ucraineni au intrat în România joi, în interval orar 00,00 - 18,00, prin punctele de frontieră de la nivel naţional, în creştere cu 10,8% faţă de acelaşi interval orar din ziua precedentă. Potrivit IGPF, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.590 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 8,2%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 11.366 de cetăţeni ucraineni (creştere de 32,2%). Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 15.931 de cetăţeni ucraineni (creştere de 7,4%). De la declanşarea acestei crize şi până joi, la ora 18,00, la nivel naţional, au intrat în România 159.512 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 103.607.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


*** Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bucureşti, despre intensificarea sprijinului către Ucraina, punctând că se lucrează pentru operaţionalizarea cât mai rapidă, pe teritoriul României, a hub-ului umanitar care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în Ucraina.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


*** Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în cazul solicitării de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană "mecanismul a fost pus în mişcare", adăugând că "nu este nicio îndoială că acest popor curajos, care apără valorile europene, poate face parte din familia europeană", dar la ora actuală eforturile se axează asupra războiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”