România, start chinuit în calificările Euro 2024. Obiectiv bifat după suferința din Andorra

România, start chinuit în calificările Euro 2024. Obiectiv bifat după suferința din Andorra

România a plecat în Andorra cu declarații gen ”acum ori niciodată”, însă jocul ”tricolorilor” a fost în multe momente lamentabil în fața celei mai slabe echipe din grupa de calificare la Euro 2024. O sclipire a lui Moruțan și una a lui Răzvan Marin, pasatori decisivi pentru Man și Alibec, ne-au adus însă cele trei puncte și suntem în grafic.

Denis Alibec, gura de tun a naționalei României . Foto Sportpictures

Însă evoluția naționalei ne îngrozește înainte de meciul doi, cu Belarus (28 martie), și mai ales de partida din infernul din Kosovo (16 iunie), când întâlnim una dintre contracandidatele la calificare.

În Andorra La Vella, capitala Principatului ascuns în Pirinei, timp de 9 minute nu ne-am dat seama cine e favorita și cine e outsiderul. Ba chiar gazdele au stat mai mult în careul României, bifând și prima lovitură de colț a meciului. Abia în minutul 9, ”tricolorii” și-au arătat pentru întâia oară colții, prin Alibec, care a șutat periculos pe lângă poarta lui Alvarez.

Man și Alibec au adus liniștea

România a pus apoi stăpânire pe joc, însă fără mari realizări la poarta gazdelor. Alibec, și Moruțan au fost printre puținii care au reușit să scape din clinciurile tari ale andorrezilor. Neputința alor noștri s-a concretizat printr-un cartonaș galben încasat de Răzvan Marin.

După o jumătate de oră de joc steril, în care România a pasat mult, dar fără orizont, Alibec a reușit să trimită cu capul în bară, mingea a revenit la Olaru, pas la același Alibec, care a împins mingea în poarta gazdelor. Gol! Ba nu. Arbitrul a anulat reușita pentru offsaid, după consultul cu camera VAR.

”Italian job” la prima reușită

Cinci minute mai târziu, România a reușit să bage mingea în poarta Andorrei, pe filiera italiană. Moruțan a centrat viclean, pe colțul lung, pentru Man, care s-a înălțat și a înscris cu capul. Atât de simplu! Cei doi jucători care evoluează în Serie B au realizat într-o secundă ce nu a reușit întreaga națională timp de jumătate de oră: clarviziune, inteligență și dezinvoltură.

Însă golul care trebuia să-i descătușeze pe ”tricolori” parcă a turnat plumb în picioarele jucătorilor noștri. Același chin până la fluierul izbăvitor al arbitrului, care ne-a scutit de suferința de a-i privi pe fotbaliștii României.

O jumătate de oră în superioritate numerică

La reluare, am fost martorii unei reveniri a României la nivelul pe care îl tot așteptăm și parcă nu mai vine. O pasă sclipitoare a lui Răzvan Marin l-a lăsat pe Denis Alibec singur cu portarul advers, pe care l-a executat cu sânge rece. Gol anulat inițial și validat după consultarea reluărilor: 0-2.

Au urmat câteva momente fierbinți create de băieții noștri, dar care, după cinci minute s-au stins din nou . Au mai amenințat sporadic poarta andorrezilor, chiar dacă au evoluat din minutul 61 în superioritate numerică, după ”roșul” văzut de Rebes.

Andorra – România 0-2

Au marcat: Man (35), Alibec (50)

Andorra: I. Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas Rezerve: Gomes, Pires, De Pablos, Vieira, Pujol, R. Fernandez, I. Fernandez, Vales, Guillen, M.Garcia, Bernat, Rubio Selecționer: Koldo Alvarez

România: I. Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin, Olaru, Stanciu – Moruțan, Alibec, Man. Rezerve: Niță, H. Moldovan – Manea, Nedelcearu, Băluță, Cicâldău, Munteanu, Opruț, M. Marin, Dobre, Tănase, O. Popescu Selecționer: Edward Iordănescu

Programul Grupei I

*Sâmbătă: Belarus – Elveția 0-5, Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1

*28 martie: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21.45)

*16 iunie: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21.45)

*19 iunie: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21.45)

*9 septembrie: Andorra – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21.45)

*12 septembrie: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21.45)

*12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21.45)

*15 octombrie: Elveția – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21.45)

*18 noiembrie: Belarus – Andorra (19.00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21.45)

*21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21.45)

Se califică primele două clasate în fiecare din cele zece grupe preliminare.

Clasament Grupa I

1. Elveția 1 joc 5-0 3puncte

2. România 1j 2-0 3p

3. Kosovo 1j 1-1 1p

4. Israel 1j 1-1 1p

5. Andorra 1j 0-2 0p

6. Belarus 1j 0-5 0p

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”