România trece la ORA de VARĂ. Ora 3 devine ora 4

România trece la ORA de VARĂ. Ora 3 devine ora 4

Romania trece, in noaptea de sambata spre duminica, la ora oficiala de vara. Ceasurile vor fi date cu o ora inainte, astfel ca ora 3.00 va deveni ora 4.00. Duminica, 27 martie, va fi cea mai scurta zi din an, urmand sa aiba doar 23 de ore. Dupa ce ceasurile vor fi date cu o ora inainte, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore. In restul anului, diferenta orara fata de ora meridianului Greenwich (GMT) este de doua ore.

Prin aceasta trecere, orarul de vara din Romania este corelat cu cel practicat in statele Uniunii Europene, care isi schimba ora in ultima duminica a lunii martie si in ultima duminica a lunii octombrie. In acest an, ora oficiala de vara se aplica de la 31 martie pana la 26 octombrie.

Pe perioada lunilor de vara, cand soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata in Romania din anul 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”