România trimite motorină pentru fermierii din Republica Moldova

România trimite motorină pentru fermierii din Republica Moldova

Autoritățile de la București vor oferi patru mii de tone de motorină fermierilor din Republica Moldova, fiind un ajutor în contextul lucrărilor agricole de primăvară, a anunțat ministrul Agriculturii de la Chișinău, Vladimir Bolea.

Guvernul de la București va oferi patru mii de tone de motorină fermierilor moldoveni. FOTO: Arhivă

Potrivit ministrului de la Chișinău, motorină oferită de România va fi distribuită conform necesităților agricultorilor, proces care va demara după ce Guvernul de la București va încheia toate acțiunile în acest sens.

,,Să știți, alături de agricultorii din Republica Moldova este, spre exemplu, Guvernul României, României, care a declarat că va da 4.000 de tone de motorină, urmează să fie o hotărâre de guvern, când va fi luată această hotărâre, noi am fost informați că, de principiu, s-a luat o astfel de decizie”, a declarat Vladimir Bolea pentru postul TV Vocea Basarabiei.

Tot oficialul a menționat că cele patru mii de tone de motorină vor fi repartizate după modelul regulamentului aplicat în cazul lotului de carburanți oferit anterior de autoritățile române.

,,În momentul în care vom ști că deja se dă să aducem agricultorii, asociațiile și să ne așezăm la masă cu ei să vedem cum distribuim, care este algoritmul, cui dăm acest ajutor, că vorbim de consecințele secetei, că vorbim de prăbușirea prețului, adică să găsim un algoritm care să reflecte necesitățile agricultorilor și să împărțim aceste 4.000 de tone agricultorilor din Republica Moldova”, a punctat ministrul, menționând că ultimul an a fost unul dificil pentru agricultorii moldoveni, suferind pierderi din cauza secetei, micșorării prețurilor la cereale, dar și au fost afectați de războiul din Ucraina.

Acum doi ani, România a oferit 6000 de tone de motorină pentru fermierii din țara vecină, sprijinul fiind parte a unui pachet de donaţii umanitare anunţate de liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, în timpul vizitei sale de la sfârșitul anului 2020 în Republica Moldova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...