România TV, contracte de aproape 12 milioane de lei cu Loteria Română, în cinci ani

România TV, contracte de aproape 12 milioane de lei cu Loteria Română, în cinci ani

Compania Națională Loteria Română a acordat în cinci ani televiziunii România TV, fondată de fugarul Sebastian Ghiță, contracte de aproape 12 milioane de lei fătă TVA, conform unui calcul făcut pe pagina „Banii noștri”.

Conform sursei citate, care publică capturi de pe platforma de achiziții publice, compania Ridzone Computers SRL, care a deținut licența România TV, a încasat de la Loteria Română în ultimii ani aproximativ 2,55 milioane de lei pe an pentru servicii de transmisie televizată a tragerilor loto și a rezultatelor acestora.

„Se pare ca de câțiva ani in vreme ce romanii sunt ocupați cu Mos Crăciun și Revelionul, Romania TV trage lozul castigator de la Loteria Romana. Din septembrie 2018 nici mai mult nici mai putin de 11,87 milioane RON fără TVA, in ultimii ani ~ 2.55 milioane RON fără TVA / an, ultimele atribuiri fiind pe 31-DEC-2021 (pe doi ani) și pe 22-DEC-2020”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook „Banii noștri”.

Conform Pagina de Media , televiziunea România TV s-a mutat, în ianuarie 2023, pe o nouă firmă. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat cererea România TV de a muta televiziunea de pe societatea Ridzone Computers SRL, pe o nouă societate – RTV HD SRL.

Conform raportului „Breaking News Democracy”, realizat de ActiveWatch, România TV se află între primele trei posturi tv care au primit cele mai multe sancțiuni de la CNA, alături de Realitatea și Antena3.

După Realitatea, România TV a primit, în perioada 2011-2022, 231 sancțiuni, din care 113 amenzi și 118 somații publice).

La sfârșitul lunii aprilie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul România TV cu 100.000 de lei pentru cele două emisiuni în care s-a discutat subiectul despre moartea ziaristei Iulia Marin. Propunerea de amendă a fost formulată de Monica Gubernat. A mai existat o propunere, de la Mircea Toma, de întrerupere a programului România TV pentru zece minute, dar la vot a trecut amenda, potrivit Pagina de Media.

În februarie, RTV i-a dat platformă timp de peste o oră Marinei Tauber, vicepreședintele partidului pro-rus al mogului fugar Ilan Șor. Tauber, care se află în acest moment în arest la domiciliu după ce a fost reținută pe Aeroportul din Chișinău, a fost invitată în emisiunea lui Victor Ciutacu în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

Sebastian Ghiță, fondatorul RTV, a fugit în Serbia cu o zi înainte de a fi inculpat într-un dosar DNA. Autoritățile judiciare din Serbia au refuzat extrădarea lui Ghiță în România. Într-o înregistrare difuzată de RTV după fuga sa, el a prezentat două nume despre care susținea că sunt agenți CIA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia