România U20, victorie fabuloasă cu Anglia. Jucătorul care i-a făcut pe impresari să ia notițe

România U20, victorie fabuloasă cu Anglia. Jucătorul care i-a făcut pe impresari să ia notițe

Într-o zi în care naționala mare s-a împiedicat în Belarus în preliminariile CE 2024, cea sub 19 ani a obținut doar o remiză în fața Finlandei și juniorii sub 18 au fost spulberați de Portugalia cu 5-0, ”tricolorii” sub 20 de ani au realizat o performanță fabuloasă: 2-0 cu Anglia, în Liga Elitelor.

Naționala sub 20 de ani, rezultat mare contra Angliei. Foto frf.ro

A fost al treilea meci din această competiție, după victoria cu Cehia U20 (2-0) și înfrângerea cu Portugalia U20 (1-2). Naționala condusă de Costin Curelea abordează luni, de pe prima poziție, întâlnirea cu NorvegiaU20 (ora 19.00, Fredrikstad Stadion).

A fost o victorie răsunătoare, o revanșă în fața britanicilor, după un 1-6 în septembrie 2021. Totuși, nu e cazul să ne îmbătăm cu apă rece, după ce Anglia ne-a dominat copios, ratând un penalty, lovind o dată transversala și fiind opriți în mai multe rânduri de portarul Răzvan Popa. Cristian Mihai a punctat în minutul 5, cu un trasor de la de 22 metri, apoi Atanas Trică a dublat avantajul ”mânjilor”, după ce a a transformat un penalty obținut de Musi.

Cristian Mihai juca sezonul trecut în Liga a III-a

Fotbalistul de la UTA, cel care a deschis scorul, le-a atras atenția impresarilor, mai ales că are un stil britanic și face foarte bine ambele faze. În sezonul trecut, Cristian Mihai (foto, nr 20), mijlocaș de 19 ani, evolua în Liga a III-a, la Progresul Pecica.

România U20 a abordat partida contra Angliei U20 în formula: R. Popa – D. Sîrbu (B. Gergely 88), Şt. Duţu, Rimovecz, Al. Şuteu (Oltean 88) – G. David (Şfaiţ 73), S. Szilagyi (Martinovic 88), C. Mihai (Strata 46) – Al. Musi (Pandele 73), A. Trică (Dumitrache 55), Bodişteanu (Doru Andrei 55).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat