România va concura în cea de a doua semifinală a Eurovision 2016

România va concura în cea de a doua jumătate a celei de a doua semifinale a Eurovision 2016, pe data de 12 mai, anunțul fiind făcut de organizatorii competiției după tragerea la sorți de luni. Țările care vor concura în prima semifinală a Eurovision 2016, pe 10 mai, sunt: Armenia, Finlanda, Grecia, Croația, Moldova, Olanda, Rusia, San Marino, Ungaria (prima jumătate), Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Estonia, Islanda, Malta, Muntenegru, Republica Cehă și Austria (a doua jumătate).

Țările care vor concura în cea de a doua semifinală sunt: Australia, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, Elveția, Serbia, Belarus (prima jumătate), Albania, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Norvegia, România, Slovenia, Ucraina (a doua jumătate).

Eurovision 2016 are loc la Stockholm pe 10, 12 și 14 mai.

Tema evenimentului de anul acesta este "Come Together" — "Împreună".

În ceea ce privește România, înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2016 se desfășoară până pe 7 februarie. În premieră, anul acesta, publicul este singurul care va alege, prin televot, artistul ce va merge la Eurovision 2016, la Stockholm.

Iuliana Marciuc este producătorul Selecției Naționale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegația României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Pe 8, 9 și 10 februarie vor avea loc preselecții — piesele vor fi audiate de juriu—, iar pe 11 februarie vor fi anunțate, într-o conferință de presă, cele 12 piese care vor intra în concurs.

Selecția Națională se va face prin două show-uri transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie și finala — pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finala Selecției Naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockholm, dintre cele șase piese rămase în concurs, prin televot.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …