România va cumpăra 18 drone turcești Bayraktar TB2. Care este valoarea achiziției

România va cumpăra 18 drone turcești Bayraktar TB2. Care este valoarea achiziției

18 drone turcești Bayraktar TB2 vor intra, în curândm în posesia Forțelor Armate Române. Ambasadorul Turciei la București, Ozgur Kivanc Altan, a anunțat că România deja a semnat contractul de achiziție.

Dronă turcească Bayraktar TB2 FOTO Twitter

Prima intenție de achiziție a dronelor a fost anunțată încă din luna august a anului trecut. Aparatele și-au dovedit eficiența atât în Libia și Azerbaidjan, cât și în Ucraina. În războiul cu Rusia, dronele au fost folosite cu succes pentru distrugerea sistemelor rusești de apărare aeriană, pentru a aprovizionarea soldaților și nu numai.

Anunțul ambasadorului Turciei

Această țară prietenoasă, vecină la Marea Neagră și aliată a NATO, adaugă Bayraktar TB2 la arsenalul său”, a scris pe Twitter, Ozgur Kivanc Altan.

Diplomatul turc a menționat în postare și parteneriatul strategic pe care țara sa îl are cu România.

România, prieten, vecin la Marea Neagră și aliat NATO, adaugă #BayraktarTB2 SİHA la inventarul său. Această capacitate strategică, prin care s-au câștigat multe bătălii, este un nou semn al parteneriatului nostru strategic cu România, a conchis acesta.

Valoarea de achiziție și capacitatea dronelor turcești

Cele 18 drone turcești Bayraktar TB2 au fost achiziționate în schimbul sumei de 321 de milioane de dolari sau 290 de milioane de euro.

Potrivit documentelor oficiale, publicate pe portalul Europa.eu, vor fi achiziționate 3 sisteme de drone, fiecare cu 6 platforme, pentru care contractul a fost deja semnat. Potrivit surselor oficiale, dronele vor intra în dotarea Forțelor Terestre Române.

Drona turcească Bayraktar TB2 este un aparat de zbor fără pilot de tip avion. Aceasta are o lungime de 6,5 metri și anvergura aripilor de 12 metri. Greutatea maximă la decolare este de 650 de kilograme. Drona poate transporta două rachete dirijate de mare precizie MAM-L, cu o greutate de 21,5 kilograme fiecare, și două rachete MAM-C, cu o greutate de șapte kilograme fiecare. Acestea pot lovi ținte aflate la distanțe cuprinse între doi și opt kilometri. Autonomia de zbor a dronei este de până la 24 de ore, iar raza de acțiune în zona de vizibilitate este de până la 150 de kilometri.

Ministerul Apărării mai așteaptă aprobarea Parlamentului pentru a mai comanda și 54 de tancuri americane Abrams la mâna a doua, submarine, nave antimină și echipamente noi pentru navele de război românești. Pe lista viitoarelor achiziții s-ar putea afla și cea mai nouă generație de avioane de luptă americane, F-35.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...