România, victorie cu Thailanda în Cupa Davis. Filip Jianu a adus punctul decisiv

România, victorie cu Thailanda în Cupa Davis. Filip Jianu a adus punctul decisiv

Echipa României a învins formaţia Thailandei cu scorul de 3-2, sâmbătă la Nonthaburi, în primul tur al play-off-ului Grupei Mondiale I a Cupei Davis, graţie victoriei reuşite de Filip Cristian Jianu în faţa lui Yuttana Charoenphon, cu 6-0, 6-2.

Filip Jianu a câștigat partida decisivă FOTO Profimedia

Jianu (267 ATP la simplu) s-a impus clar, după 62 de minute, în faţa unui adversar aflat pe locul 976 în clasamentul mondial, potrivit Agerpres.

Primul set a fost unul fără istoric, dar debutul actului secund a fost unui mai puţin reuşit. Jianu a salvat în cele din urmă trei mingi de 0-2 şi a preluat controlul, desprinzându-se la 5-1. Românul s-a relaxat prematur şi a fost nevoit să mai salveze două mingi de break pe final, încheind cu 6-2.

Jianu a încheiat cu 5 aşi, în timp ce Charoenphon a făcut 4 duble greşeli. Românul a fost net mai bun la serviciu şi a reuşit să salveze toate cele cinci mingi de break ale adversarului.

Vineri, în primul meci de simplu, Nicholas David Ionel a fost învins surprinzător de Yuttana Charoenphon, cu 7-5, 3-6, 6-1. Nicholas David Ionel , cel mai bine clasat român la simplu (225 ATP), s-a înclinat după două ore şi 40 de minute de joc în faţa unui adversar care de află doar pe locul 976 în clasamentul mondial.

Apoi, Filip Cristian Jianu s-a impus în faţa lui Kasidit Samrej, cu 6-4, 6-7 (5/7), 6-2, restabilind egalitatea. Jianu (267 ATP la simplu) a câştigat după două ore şi 37 de minute în faţa lui Samrej (605 ATP la simplu).

Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Marius Copil/Victor Vlad Cornea a fost învinsă de cuplul Pruchya Isaro (455 ATP la dublu)/Thantub Suksumrarn (556 ATP la dublu), cu 4-6, 6-2, 6-4.

Marius Copil (393 ATP la simplu şi 511 ATP la dublu), aflat la a 23-a întâlnire de Cupa Davis pentru România, şi debutantul Victor Vlad Cornea (1.204 ATP la simplu, 107 ATP la dublu), s-au înclinat după două ore şi 13 minute de joc.

În primul meci de simplu de sâmbătă, Nicholas David Ionel a câştigat după o oră şi 18 minute în faţa primei rachete a echipei gazdă, Kasidit Samrej, cu 6-4, 6-1.

De remarcat că toate cele patru meciuri de simplu au fost premiere. Din echipa al cărei căpitan nejucător este Paradorn Srichapan a mai făcut parte şi Palaphoom Kovapitukted (729 ATP la simplu, 955 ATP la dublu).

În lotul României, care îl are drept căpitan nejucător pe Gabriel Trifu, a figurat şi Cezar Creţu (418 ATP la simplu, 415 ATP la dublu).

Partidele au fost găzduite de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri. Aceasta este prima confruntare dintre România şi Thailanda. România va juca în luna septembrie 2023 în Grupa Mondială I.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 VIDEO Din nou panică la granița Rusiei cu Ucraina! / Canalele de Telegram anunță o pătrundere a trupelor de diversiune în regiunea Bryansk