România, victorioasă în Elveția cu 2-0, în preliminariile Campionatului European Under-21

România, victorioasă în Elveția cu 2-0, în preliminariile Campionatului European Under-21

Selecționata de tineret a României a învins formația similară a Elveției cu scorul de 2-0 (1-0), vineri seara, la Lugano, într-un meci din Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019.

Tricolorii s-au impus prin golurile marcate de Mihai Dobre (24) și Alexandru Cicâldău (87). Dobre, jucătorul echipei engleze FC Bury, a marcat cu o execuție tehnică deosebită, preluare la mingea recentrată de Marco Dulca după un corner și șut din voleu. Cicâldău a înscris cu un șut de la circa 18 metri, la capătul unui contraatac.

Echipa antrenată de Daniel Isăilă a făcut un joc foarte bun și a câștigat în fața unei formații incomode, cu care a remizat luna trecută la Ovidiu, 1-1.

În prima repriză, elvețienii și-au creat ocazii de gol prin Lauper (18) și Oberlin (22), în timp ce România a mai avut o oportunitate prin Hagi (43), care a pătruns foarte bine, dar șutul său a fost reținut de portar.

După pauză, portarul Ionuț Radu a reținut mingea trimisă de Lauper (51), după care România a ratat ocazii bune prin Burlacu (58) și Pușcaș (59).

Gazdele au avut două oportunități notabile, prin Ajeti (62) și Sow (66), iar Ianis Hagi l-a pus la încercare pe Kobel (68).

Până la final, echipa din Țara Cantoanelor a mai avut șanse de gol prin Grgic (75), Joao De Oliveira (78) și Oberlin (83), dar Ionuț Radu a fost de fiecare dată la post.

În clasament, România ocupă primul loc, cu 10 puncte (4 jocuri), urmată de Țara Galilor, 6 puncte (3 j), Elveția, 4 p (4 j), Bosnia, 3 p (3 j), Portugalia, 3 p (1 j), Liechtenstein, 0 p (3 j).

România va disputa următorul meci pe 10 noiembrie, la Ovidiu, cu favorita grupei, Portugalia.

Se califică direct la turneul final câștigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European. Turneul final va fi găzduit de Italia, echipă calificată direct.

Elveția — România 0-2 (0-1)
Au marcat: Mihai Dobre (24), Alexandru Cicâldău (87).
Lugano, Stadionul Cornaredo
Preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019 — Grupa a 8-a

Au evoluat echipele:

Elveția: 1. Gregor Kobel — 2. Nicolas Stettler, 4. Jan Bamert (14. Anto Grgic, 67), 5. Jean Pierre Rhyner, 3. Ulisses Garcia (căpitan) — 6. Sandro Lauper, 8. Kevin Ruegg — 7. Dimitri Oberlin, 10. Djibril Sow (18. Cédric Itten, 67), 11. Marvin Spielmann (16. Joao De Oliveira, 61) — 9. Albian Ajeti. Selecționer: Heinz Moser.
Rezerve neutilizate: 12. Noam Baumann — 13. Cédric Zesiger, 15. Nicolas Haas, 17. Dominik Schmid.

România: 1. Ionuț Radu (căpitan) — 6. Cristian Manea, 15. Ionuț Nedelcearu, 4. Alexandru Pașcanu, 3. Andrei Radu — 22. Alexandru Cicâldău, 21. Marco Dulca — 11. Mihai Dobre, 10. Ianis Hagi (13. Vladimir Screciu, 77), 20. Andrei Burlacu (7. Ionuț Costache, 65) — 9. George Pușcaș (19. Alexandru Tudorie, 88). Selecționer: Daniel Isăilă.
Rezerve neutilizate: 12. Relu Stoian — 2. Florin-Bogdan Ștefan, 5. Virgil Ghiță, 18. Silviu Balaure.

Arbitru: Gheorghi Kabakov; arbitri asistenți: Martin Margaritov, Martin Venev; arbitru de rezervă: Ivailo Stoianov (toți din Bulgaria)

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență