Românii au „driblat“ moartea în Turcia: Poveste demnă de film după un cutremur devastator

Românii au „driblat“ moartea în Turcia: Poveste demnă de film după un cutremur devastator

Risc Seismic

Componenții naționalei de volei pe zăpadă aveau rezervate camere pentru luna februarie într-un hotel ras de pe fața pământului de seismul devastator din Turcia! Povestea lor incredibilă a fost expusă acum de Sports Net!

Ioana Hododi, Roxana Bacșiș și Ioana Miu. FOTO: Sports Net

Componenții lotului național de volei pe zăpadă pot spune că s-au născut a doua oară! România trebuia să participe, din 20 februarie, la turneul din circuitul mondial organizat la Kahramanmaraş, oraș situat în epicentrul devastatorului seism produs la 6 februarie, în Turcia.

Pe data de 20 trebuia să ajungem și noi la Kahramanmaraş, acolo unde, anul trecut, am ocupat locul 5. Cutremurul ne-a prins acasă, din fericire, n-am fost acolo. Hotelul nu mai există, nu mai există foarte multe din clădirile pe unde noi ne plimbam, anul trecut. Toate echipele străine urmau să stea în același hotel, era o etapă de World Tour“, a povestit Răzvan Ifrim, antrenorul lotului național de volei pe zăpadă al României.

Dumnezeu ne iubește. Asta pot să spun clar, pentru că mai aveam câteva zile și trebuia să plecăm acolo. Îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat acolo“, a adăugat Roxana Bacșiș, componentă a echipei naționale de volei pe zăpadă.

În aceste condiții, echipa României se pregătește la București. În lipsa zăpezii, antrenamentele au loc pe nisip, însă Federația Română de Volei a aranjat și câteva mini-cantonamente la Poiana Brașov, pentru a se acomoda cu zăpada.

România are două turnee în luna martie

După anularea, din cauza cutremurului, a celor trei etape – două de Cupă Mondială și una din circuitul european - programate în februarie și martie în Turcia, pentru echipa națională mai rămân două competiții în calendar.

La sfârșitul lunii martie, vom avea în Austria o etapă la Wagrain, iar în premieră anul acesta se va organiza un Campionat Balcanic, unde sperăm să câștigăm o medalie. Iar în data de 28 martie vom avea Campionatele Naționale, ediția a patra, la Straja“, a explicat Răzvan Ifrim.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa