„Românii au talent“. Rareș Prisacariu a divizat internetul: fie este adulat, fie contestat

„Românii au talent“. Rareș Prisacariu a divizat internetul: fie este adulat, fie contestat

Câștigătorul acestui sezon a stârnit numeroase polemici încă de la prima apariție în show, dar, după finală, reacțiile au „explodat“.

„Rareș se consideră deja câștigător, deoarece se bucură de susținerea și aprecierea dumneavoastră, iar acesta este un premiu neprețuit“, a fost mesajul transmis aseară pe pagina de Facebook a lui Rareș Prisacariu, înainte de începerea votului, în marea finală a show-lui de la Pro TV.

Rareș Prisacariu, în finala Românii au talent FOTO Captură YouTube

Iată că publicul a considerat că băiețelul din Botoșani merită să câștige , astfel că cele mai multe voturi s-au îndreptat către el și i-au adus marele premiu de 120.000 de euro.

Mulți români îl susțin și apreciază pe micuțul recitator cu memorie excelentă și precizie nemțească, mai ales că el a prezentat mereu, pe scenă, texte cu mesaje profunde și emoționante . Dar tocmai aceste texte nu sunt potrivite pentru un copil, consideră alții.

Rareș Prisacariu a fost declarat marele câștigător al sezonului 13 al show-ului „Românii au talent“ și a născut numeroase polemici, iar pe YouTube și în rețelele sociale au apărut mii de reacții și comentarii, unele pozitive, altele negative.

Iată câteva dintre comentariile internauților despre Rareș Prisacariu

  • „Are memorie bună, textul transmite emoție. Este prea mult pentru un copil, din toate punctele de vedere. Totuși, îmi pare bine că ai câștigat“.
  • „Dacă românii l-au votat pe Rareș, mai avem o șansă ca țara noastră să poată avea un viitor mai bun. Ne vom trezi! Rareș, ai câștigat respectul tututror românilor, o minune de copil cu suflet de înțelept, felicitări!“.
  • „Copilul este foarte inteligent, just! Felicitări! Însă textul, ceea ce recită, este prea matur pentru el. Mă tem că are copilăria furată! Toate la momentul lor! Aceste cuvinte sunt prea aspre, dure pentru vârsta lui, alți oameni maturi nici nu înțeleg despre ce vorbește el. Da... mare adevăr recită, însă de mâine oamenii își vor continua viața, tot cu răutate în ei, tot cu fugă, tot cu dispreț față de ceilalți oameni, față de natură, cu dezinteres față de țară, fără să aprecieze timpul, prezentul și trecutul“.
  • „Un copil minunat! Părinții, oameni care știu ce este esențial pentru educația unui copil. Fascinantul popor român“.
  • „De apreciat copilașul, dar asta nu e poezie, e un fel de speaker motivațional, pe tot Fb-ul sunt citate celebre. Nu e wow, nu e de o FINALĂ! Dintre sute de concurenți erau alții cu muuuult mai buni. Concurenți care chiar îți fac piele de găină. Merita un premiu pentru popularitate, dacă tot voiau să-i dea un premiu. Repet, sunt citate, nu e poezie. Nu le-a compus el sau părinții. Poate nici el nu înțelege tot ce a zis, trebuie să experimenteze viața. În fine, asta e. Cine vine cu hate, să fie sănătos“.
  • „Copil frumos și talentat, a recitat ceea ce au scris maturii. Nimic deosebit ca să ia locul 1, au fost și alții mai talentați“.
  • „Sunt mândră că, în viața mea de pământean, am văzut nașterea unui GENIU. Rareș, tu ești un GENIU și tot respectul și iubirea mea pentru tine. Îți doresc din suflet o viață pe măsura sufletului tău“.
  • „Numai niște oameni răi pot sa critice un asemenea copil. Felicitări Rareș!“.
  • „Astea sunt alegerile poporului român... Așa alegem politicienii, melodia de la Eurovision. Mare, mare talent. Nu a mai fost un talent așa mare pe scena RAT! Deci majoritatea spuselor din poezie sunt citate celebre, chiar nu pot să înțeleg cum un recitat de poezie câștigă un asemenea concurs. Genial, fantastic, bine că nu am urmărit, că iar mă enervam aiurea. Doar în România e posibil!“.
  • „A intonat, până la recitare e cale lungă. Am spus înainte familiei că el va fi câștigătorul, 99%! Era atât de previzibil. Iubesc poezia, însă aici nu e tocmai recitare. E un fel de oratoristică în versuri, tonalitatea e aproape planară, mecanică. Nici nu e de mirare, la vârsta lui nu ai cum recita așa ceva, dacă nu ai sentimentul matur al gravității vieții. Altfel ar fi stat lucrurile dacă recita o poezie amuzantă, specifică vârstei“.
  • „Bravo Rareș, să ai un viitor strălucit, iar bănuții câștigați să-ți întărească educația, să ne bucurăm și noi, mai târziu, de efectele reușitelor tale“.
  • „O mare nedreptate! A recitat o poezie. Nimic mai mult. Alții meritau să câștige. Au fost talente adevărate pe scenă, care au muncit și au muncit ore în șir din greu, s-au accidentat și au luat-o de la capăt. Oamenii au votat nimic. Un băiat care a memorat o poezie, ca oricare alt copil. S-a creat o adevărată isterie pentru nimic“.
  • „Nu mi se pare că încape comparație între munca depusă de copiii balerini prin aer, atât de talentați și incredibil de puternici, și efortul de a memora și recita niște texte, oricât or fi ele de filozofice. Nu cred că Rareș, la vârsta lui crudă, înțelege pe deplin semnificația a ceea ce reproduce. E un copil drăguț și isteț, dar, totuși, premiul acesta semnifică mai mult de atât. Poate de acum încolo îl vor lăsa părinții în pace , să mai copilărească un pic“.
  • „Mă bucur mult, a câștigat pe merit! Acești copii minunați sunt speranța acestei omeniri muribunde“.
  • „Felicitări copilului pentru memoria foarte bună la o vârstă atât de fragedă. Păcat de aceste discursuri îmbibate cu idei naționaliste și religioase... Dar asta se vinde la noi, părinții au știut pe ce să pună accent. Mă întreb dacă avea șanse reale să câștige recitând alte chestii lipsite de aceste idei“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia