Românii pot investi în titluri de stat Tezaur şi în luna aprilie

Românii pot investi în titluri de stat Tezaur şi în luna aprilie

Persoanele fizice rezidente pot subscrie, în perioada 1-26 aprilie 2021, pentru titluri de stat Tezaur prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, remis miercuri AGERPRES, dobânzile anuale oferite sunt 2,95% pentru scadenţa de 1 an, 3,35% pentru scadenţa de 3 ani şi 3,75% pentru scadenţa de 5 ani.

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Totodată, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Potrivit sursei citate, titlurile de stat pot fi cumpărate între 1 şi 26 aprilie 2021 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 1 şi 22 aprilie 2021 pentru mediul rural şi 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.

Alternativa de economisire propusă de Ministerul Finanţelor se bucură de un interes crescut al românilor, deoarece veniturile/câştigurile aferente sunt neimpozabile.

"Deţinătorii de titluri de stat Tezaur lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populaţie Tezaur", se menţionează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /