Românii și moldovenii devin lideri în achiziția de case în Italia. Cifre și tendințe

Românii și moldovenii devin lideri în achiziția de case în Italia. Cifre și tendințe

Străinii sunt tot mai interesați de achiziționarea unei locuințe în Italia, iar românii și moldovenii se află în topul persoanelor care accesează un credit pentru a-și cumpăra o casă.

Cele mai multe locuințe au fost cumpărate în Umbria FOTO Adevărul

Conform stiridiaspora.ro, o analiză efectuată de Kìron Partner (Departamentul de Cercetare Tecnocasa) a analizat profilul celor care iau credite în ultima perioadă. Cercetarea a vizat zona Umbria, din Italia, o regiune situată în partea centrală a Italiei, anunță stiridiaspora.ro

Aici, după cetățenii italieni, care reprezintă 63,5% din creditele ipotecare acordate, numărul străinilor care se împrumută la bancă este în creștere. În prezent, aproape 23,9% dintre creditele pentru achiziționarea unei case au fost luate de cetățeni europeni și 12,6% de imigranți non-europeni.

Cei mai numeroși străini care iau credite pentru a-și cumpăra o locuință sunt românii, albanezii și moldovenii, în timp ce majoritatea non-europenilor provin din Asia, urmați de latino-americani și africani.

Conform sursei citate, vârsta medie a celor care au contractat un credit ipotecar în Umbria în 2022 este de 39,7 ani. Analiza pe intervale de vârstă arată că 36,7% din populație se încadrează în intervalul cel mai scăzut, 18-34 de ani.

În ceea ce privește profesia, majoritatea covârșitoare, adică 83,6% din eșantion sunt angajați permanenți și pensionari, adică persoane care demonstrează că au cu ce să-și achite ratele.

Românii au ajuns cei mai mari cumpărători străini de locuințe din Spania

Potrivit anuarului publicat la sfârșitul lunii martie 2023 de Asociația Registratorilor, străinii au cumpărat 13,8% din locuințele scoase la vânzare în Spania în 2022, în creștere de la 10,8% în 2021. Dacă analiza se concentrează pe numărul de provincii în care predomină o anumită naționalitate, românii, cu 20 de provincii, au fost cei mai populari cumpărători străini, urmați de marocani.

Potrivit analizei, numărul străinilor care cumpără locuințe în Spania a ajuns la un nivel istoric, reprezentând 13,8% din total și peste 88.000 de tranzacții, rupând tendința descendentă din ultimii cinci ani.

Majoritatea străinilor au cumpărat locuințe în Insulele Baleare (34,4%), Insulele Canare (28,6%), Comunitatea Valenciană (26,8%) și Murcia (19,1%), potrivit Intereconomia.

În acest sens, Asociația Registratorilor explică faptul că această situație „arată forța actuală a cererii străine în contextul imobiliar”, potrivit Forbes.es .

De asemenea, 10,1 % din totalul achizițiilor de locuințe efectuate de străini au fost pentru o sumă egală sau mai mare de 500.000 de euro. Dintre acestea, 42,3 % au corespuns unor naționalități din afara UE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat