Românii vor avea o nouă televiziune de sport. Când se lansează și ce va transmite

Românii vor avea o nouă televiziune de sport. Când se lansează și ce va transmite

TVR Sport, a 14-a televiziune a Societății Române de Televiziune, se lansează luna viitoare, după cum a anunțat șeful televiziunii publice, Dan Cristian Turturică, potrivit Pagina de Media .

Românii vor avea un nou canal de sport FOTO arhiva Adevărul

Noua televiziune va transmite competițiile de la Jocurile Olimpice, eveniment ce are loc anul acesta, pentru care TVR a achiziționat drepturile de difuzare.

Turturică a vorbit despre lansarea TVR Sport în cadrul Galei Sportului Românesc, organizată de Agenția Națională pentru Sport la Ateneul Român.

Sunt fericit să anunț că, în câteva săptămâni, vom deschide TVR Sport, un canal care ar fi trebuit să fie de mult prezent în casele românilor și că, în curând, vom transmite Jocurile Olimpice de la Paris.

Misiunea TVR Sport este să aducă aproape de români și mai ales de tineri nu doar acele sporturi privilegiate și răsfățate cu audiențe de milioane de telespectatori, ci toate sporturile, astfel încât campioni din toate domeniile să ajungă să devină modele pentru noua generaţie şi să îndemne cât mai mulți români să-și amintească faptul că soluţiile la o mulțime dintre problemele vieţii contemporane trec prin sport”, a declarat Turturică.

Sigla TVR Sport

Sigla TVR Sport FOTO Pagina de Media

Potrivit reprezentanților TVR, postul public va reuni şi mediatiza, dincolo de fotbal, o gamă largă de sporturi, pentru care televiziunea obține drepturi de difuzare, precum şi o serie de programe în exclusivitate, cu imagini din arhiva de aur a televiziunii, ştiri, emisiuni-portret, interviuri şi dezbateri pe teme specifice.

În ultimii doi ani, TVR a lansat patru televiziuni. A revitalizat TVR Info şi TVR Cultural în 2022, iar în noiembrie 2023 a lansat TVR Folclor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?