Românul care a pus Austria pe jar cu o evadare ca-n filme, prins de o femeie

Românul care a pus Austria pe jar cu o evadare ca-n filme, prins de o femeie

Un infractor român căutat ani la rând de sute de poliţişti austrieci, după ce a evadat dintr-o închisoare, a fost prins, zilele trecute, în Floreşti, lângă Cluj.

Românul a fost închis în septembrie 2020 pentru infracţiuni asupra proprietăţii în Germani şi urma să fie deportat în România. Înainte de a ajunge în ţară, a petrecut câteva zile în tranzit în închisoarea din localitatea austriacă St. Polten, dar a reuşit să evadeze, după un plan care i-a luat prin surprindere pe gardieni, a notat săptămânalul austriac Niederösterreichische Nachrichten.
Românul i-a păcălit pe cei care îl păzeau şi a fugit din Spitalul Universitar St. Polten, unde a fost dus sub escortă, după ce acuzase probleme de sănătate. După ce le-a înşelat vigilenţa paznicilor, el s-a urcat într-o maşină, în care îl aşteptau trei complici. Poliţiştii au încercat să-i oprească şi au folosit inclusiv armele, dar totul a fost în zadar.
Ceva mai târziu, anchetatorii au găsit maşina, o Dacia, abandonată în oraş, şi au aflat că infractorii urcaseră în două taxiuri. Sute de poliţişti austrieci au fost mobilizaţi într-o acţiune de amploare, fără ca românul să poată fi găsit. Au fost prinşi în schimb complicii săi, doi români şi un croat, însă Poliţia din Austria nu a reuşit să afle de la ei unde se ascunde infractorul evadat.

Cum s-a dat de gol

Doi ani mai târziu, infractorul a fost prins în România, la Floreşti, în judeţul Cluj, după ce a lăsat jos garda şi a făcut o greşeală care l-a costat. Bărbatul a intrat în maşina unei femei pentru a se odihni, dar a fost observat, iar aceasta a anunţat Poliţia.
„La data de 4 mai, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, în baza unei sesizări, au depistat în comuna Floreşti, un bărbat, de 28 de ani, pe numele căruia au fost semnalate trei mandate de arestare, unul emis de autorităţile române şi două emise de autorităţile din Austria, respectiv Ungaria. În fapt, la aceeaşi dată, în jurul orei 08.45, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Cetăţi, din comuna Floreşti, un bărbat se află într-un autoturism, care nu îi aparţine.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la locul indicat unde l-au găsit pe acesta într-un autoturism, care se afla parcat pe strada respectivă. Având în vedere faptul că nu era cooperant şi vorbea incoerent, poliţiştii l-au condus la secţia de poliţie pentru a-i putea stabili identitatea”, au informat reprezentanţii Poliţiei Cluj.
Din verificările derulate, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe bărbat şi au constatat că pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către autorităţile române şi două mandate europene de arestare.
Acesta a fost condamnat în România, la 6 ani de închisoare, pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi uz de fals. Ulterior, autorităţile din Austria şi Ungaria au emis două mandate de arestare preventivă, pentru trafic de migranţi, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei.
Bărbatul a fost predat în custodia poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla, unde îşi va petrece următorii şase ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?