Românul mort în accidentul feroviar din Grecia a vrut să ia bilet în alt tren, dar nu a mai găsit loc

Românul mort în accidentul feroviar din Grecia a vrut să ia bilet în alt tren, dar nu a mai găsit loc

Ionuț, românul în vârstă de 34 de ani care se află printre victimele tragediei feroviare din Grecia , fusese în Atena ca să dea examen pentru permis, pe care-l luase cu punctaj maxim.

Ionuț, românul mort în tragedia din Grecia

Tânărul s-a urcat în trenul de pasageri care s-a ciocnit apoi cu un marfar, în toiul nopții. El fusese în Atena să dea examenul pentru permis și se întorcea acasă, în Salonic, cu trenul. Înainte de tragedie, i-a trimis mătușii sale o fotografie.

„În ziua accidentului, tragicul accident, fusese la Atena să dea sala. Mi-a trimis un mesaj, «Mamă, am luat sala». L-am sunat și am vorbit cu el, era tare fericit. Luase sala 30 din 30. Era deștept. Înainte de trenul ăsta mai era un tren și nu găsise loc în trenul ăla. Deci ghinionul! S-a dus în gară să cumpere bilet și nu mai erau locuri în trenul ăla, înainte de ăsta“, a mărturisit Gina Todor, mătușa lui Ionuț, pentru Știrile PRO TV.

image

Femeia a povestit că băiatul lucra la tunele, în construcții. „Făcea gropi de apă. Lucra foarte mult. Șeful de echipă, vă spun sincer, e distrus, după el. Vorbea cu o fată din Hațeg. Urma, de Paște, să vină cu mașina în România și mai avea de gând să mai stea anul ăsta în Grecia, să se retragă către România, să-și formeze o familie“, povestește femeia.

Mătușa locuiește acum în Germania. Disperată, a încercat pe orice cale să afle ceva despre soarta nepotului. Ulterior, reprezentanți de la Consulatul General al României la Salonic au luat legătura cu rudele lui Ionuț și le-au confirmat că tânărul se află printre cei care au pierit în accidentul feroviar.

Ministerul Afacerilor Externe de la noi a anunțat că, după ce autoritățile elene vor încheia procedurile, trupul va fi repatriat luni, pentru a fi înmormântat acasă, la Brăila.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...