Romarm: La UM Sadu are loc o anchetă a ITM pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului de marți

Romarm: La UM Sadu are loc o anchetă a ITM pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului de marți

O anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj este în desfășurare la Uzina Mecanică (UM) Sadu pentru a stabili cauzele accidentului produs marți în urma căruia o angajată de 47 de ani a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului, se arată într-un comunicat al ROMARM remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, persoana rănită în accidentul de muncă produs marți la Uzina Mecanică Sadu se află în continuare în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București, iar prognosticul medicilor este rezervat în ceea ce privește evoluția stării victimei, următoarele 3-4 zile fiind critice.

"Victima, o femeie de 47 de ani, este confecționer produse pirotehnice și are o vastă experiență în domeniu. La momentul producerii accidentului, aceasta desfășura activități de tamburare, care presupun curățarea mecanică a unor subansamble de muniție încărcate cu substanța puternic inflamabilă. Din motive care nu au fost încă stabilite, substanțele inflamabile s-au autoaprins, cauzând multiple arsuri victimei. În prezent, la Uzina Mecanică Sadu este în desfășurare o anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj pentru stabilirea cauzelor accidentului", se menționează în comunicatul de presă.

Aceeași sursă mai precizează faptul că reprezentanții companiei mențin în permanență legătura cu medicii de la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București, dar și cu echipa care realizează ancheta privind cauzele accidentului și va informa opinia publică pe măsură ce vor apărea date importante în legătură cu evoluția acestui caz.

Uzina Mecanică Sadu, filială a Uzinei Mecanice București, a fost înființată în 1939 și produce diferite tipuri de muniție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…