Romarm: La UM Sadu are loc o anchetă a ITM pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului de marți

O anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj este în desfășurare la Uzina Mecanică (UM) Sadu pentru a stabili cauzele accidentului produs marți în urma căruia o angajată de 47 de ani a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului, se arată într-un comunicat al ROMARM remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, persoana rănită în accidentul de muncă produs marți la Uzina Mecanică Sadu se află în continuare în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București, iar prognosticul medicilor este rezervat în ceea ce privește evoluția stării victimei, următoarele 3-4 zile fiind critice.

"Victima, o femeie de 47 de ani, este confecționer produse pirotehnice și are o vastă experiență în domeniu. La momentul producerii accidentului, aceasta desfășura activități de tamburare, care presupun curățarea mecanică a unor subansamble de muniție încărcate cu substanța puternic inflamabilă. Din motive care nu au fost încă stabilite, substanțele inflamabile s-au autoaprins, cauzând multiple arsuri victimei. În prezent, la Uzina Mecanică Sadu este în desfășurare o anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj pentru stabilirea cauzelor accidentului", se menționează în comunicatul de presă.

Aceeași sursă mai precizează faptul că reprezentanții companiei mențin în permanență legătura cu medicii de la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București, dar și cu echipa care realizează ancheta privind cauzele accidentului și va informa opinia publică pe măsură ce vor apărea date importante în legătură cu evoluția acestui caz.

Uzina Mecanică Sadu, filială a Uzinei Mecanice București, a fost înființată în 1939 și produce diferite tipuri de muniție.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

5 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă