Romgaz l-a numit pe Sebastian Tcaciuc administrator provizoriu, în locul Soranei Baciu

Romgaz l-a numit pe Sebastian Tcaciuc administrator provizoriu, în locul Soranei Baciu

Sebastian Tcaciuc a fost numit membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Romgaz începând cu data de 23 ianuarie 2016, după ce postul a rămas vacant odată cu plecarea Soranei Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei, potrivit unui comunicat al companiei, remis, vineri, Bursei de Valori București.

"Având în vedere vacantarea postului de administrator la Societatea Națională de Gaze Naturale Rongaz S.A., ca urmare a renunțării doamnei Sorana — Rodica Baciu la mandatul de administrator in cadrul Consiliului de Administrație, în conformitate cu prevederile art.1372 alin.1 din Legea nr.31/1990 privind Societățile Comerciale coroborat cu prevederile art. 23, alin.14(a) din Actul constitutiv al Societății, Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. îl numește pe domnul Sebastian — Gabriel Tcaciuc în calitate de administrator provizoriu, până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 25 martie 2016", se arată în comunicat.

Sebastian Tcaciuc este și membru în Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica. Potrivit CV-ului său, în perioada 2005-2013, a fost director de investiții al Advent Internațional, iar, anterior, a fost analist în cadrul ING Bank, Alpha Bank și Delta Lloyd Investment Research. Totodată, în perioada 2006-2013, Tcaciuc a fost membru neexecutiv în consiliile de administrație ale CFR SA, Ceramica SA, Deutek SA, Regina Maria, LaborMed Pharma SA și Roma Plastik AS.

De asemenea, potrivit comunicatului Romgaz, Consiliul de Administrație al producătorului de gaze a aprobat desfășurarea unor ședințe ale Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA) și Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA) pe 25 martie.

În ședința AGOA se va aproba, printre altele, bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2016, numirea a doi administratori, stabilirea indemnizației lunare pentru membrii Consiliului de Administrație, precum și aprobarea formei contractului de administrație ce va fi încheiat cu membrii Consiliului de Administrație.

Totodată, pe ordinea de zi a ședinței AGEA se află aprobarea achiziției de către Romgaz a unor servicii de consultanță juridică specializată externă în domeniul activității de achiziții publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate

5 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”