Romsilva Ilfov, acuzată că a arat poteci pentru cel mai mare concurs de ciclism din estul Europei: „Nu îţi face cinste!“

Romsilva Ilfov, acuzată că a arat poteci pentru cel mai mare concurs de ciclism din estul Europei: „Nu îţi face cinste!“

”Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult”, este mesajul activistului de mediu Alex Găvan către Romsilva Ilfov, instituție pe care o acuză că a arat cu plugul poteci pe care se desfăşoară cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei.

Dragă Romsilva Ilfov, după cum bine ştii deja, conform propriilor tale norme, pădurile din jurul Capitalei au, în principal, un scop social şi de recreere. Iar Prima Evadare este cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanţi. În cei 15 ani de existenţă a devenit unul dintre evenimentele emblematice ale Bucureştiului atrăgând, pe lângă iubitorii de natură şi de pedalat amator şi nume mari ale acestui sport, cum ar fi o multiplă campioană mondială şi olimpică. Cum s-ar zice, treabă serioasă”, a postat pe pagina sa de socializare activistul de mediu.

Potecile pentru ciclism au fost arate de Romsilva Ilfov FOTO Facebook Alex Găvan

El acuză Romsilva Ilfov că a făcut un gest abuziv.

Să ari cu plugul în mai mulţi ani fix potecile pe care se desfăşoară acest concurs, fix înainte de concurs, aşa cum ai făcut-o pe o lungime de vreo 2 km şi acum câteva zile, sabotând cu bună ştiinţă evenimentul cu doar puţin timp înainte de start şi ameninţându-i astfel desfăşurarea, nu este doar un gest abuziv, ci şi ceva care, cu siguranţă, nu îţi face cinste. Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult”, afirmă Găvan.

”Considerăm că atât accesul în pădure pentru recreere, sport sau educaţie, cât şi la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiţionat şi cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental. Te invităm alături de noi să te bucuri de natură, de oameni de (mult) bine şi foarte faini, te invităm şi te încurajăm să contribui concret pentru o lume mai bună”, precizează Alex Găvan în postarea sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”