Rose McGowan spune că Harvey Weinstein i-a oferit un milion de dolari pentru a păstra tăcerea

Rose McGowan spune că Harvey Weinstein i-a oferit un milion de dolari pentru a păstra tăcerea

Actrița a spus că a refuzat oferta cu o zi înainte ca New York Times să publice dezvăluirile care au declanșat prăbușirea mogulului de la Hollywood, relatează The Hollywood Reporter. Ea a discutat cu New York Times despre experiența prin care a trecut cu Weinstein în 1997 și despre impactul pe care aceasta l-a avut asupra vieții ei.

Rose McGowan spune că i s-a oferit o sumă de bani semnificativă în schimbul tăcerii ei în privința lui Harvey Weinstein, o ofertă pe care a respins-o cu o zi înainte de dezvăluirile de la 5 octombrie din New York Times privind deceniile de acuzații de hărțuire sexuală și comportament inadecvat la adresa mogulului căzut acum în dizgrație la Hollywood. Acest articol a dat startul unui potop de acuzații, venite din partea a peste 60 de femei, printre care se află și câteva de viol.

Prin intermediul avocatului ei, McGowan a declarat sâmbătă pentru Times că cineva apropiat lui Weinstein i-a oferit un milion de dolari în schimbul semnării unui acord de confidențialitate.

The New York Times relatase inițial că Rose McGowan a semnat un acord de 100.000 de dolari cu Weinstein după un incident dintr-o cameră de hotel din 1997, care s-a produs în timpul Festivalului de film Sundance. Deși actrița a dezvăluit că a trecut printr-un viol comis de un puternic șef de studiouri, ea nu a făcut declarații pentru articolul din 5 octombrie.

Abia după ce articolele din Times și New Yorker au declanșat un val de noi acuzații, McGowan a scris pe Twitter despre presupusul său atacator, confirmând ulterior pentru The Hollywood Reporter că Harvey Weinstein este șeful de studio care a violat-o.

În articolul publicat în weekend de Times, McGowan susține că a aflat în vară că acordul ei cu Weinstein nu include o clauză de confidențialitate. Venită într-o perioadă în care lucrează la o carte biografică intitulată "Brave", Rose McGowan spune că a luat în considerare oferta, făcută în septembrie, din cauza nevoilor financiare. McGowan, care nu mai joacă în filme, crede că cariera ei a suferit o lovitură din cauza experienței cu Weinstein.

"Am toți acești oameni pe care îi plătesc care mi-au spus să iau banii pentru a-mi finanța arta", a declarat McGowan pentru New York Times. Ea a venit cu o contraofertă de 6 milioane de dolari, dar în cele din urmă i-a spus avocatului ei să retragă oferta cu o zi înainte de articolul din Times. "Mi-am dat seama că puteam ajunge până la trei milioane. Dar a fost ceva de genul — este dezgustător, tu ești dezgustător, nu vreau banii tăi, asta m-ar face pe mine să mă simt dezgustător", a adăugat actrița.

Când a vorbit vineri la Detroit în fața a 5.000 de femei, McGowan a spus că a fost "redusă la tăcere timp de 20 de ani".

"Am fost făcută să mă simt ca o târfă. Am fost hărțuită. Mi s-a întâmplat ceva malign. Și știți ceva? Sunt ca și voi", a spus ea într-un discurs prin care a făcut apel la toate victimele hărțuirii sau ale agresiunilor să-și numească agresorii și să-i facă de rușine. În același timp, ea a cerut Hollywoodului "să-și facă curățenie în casă".

În interviul pentru Times, McGowan a relatat și despre întâlnirea ei din 1997 cu Weinstein. În timpul festivalului de film Sundance din Park City, Utah, actrița, care apăruse recent în filmul "Scream", produs de The Weinstein Co., avea o întâlnire cu Weinstein la restaurantul din hotelul lui, Stein Eriksen Lodge. Ea povestește că atunci când a ajuns șeful de sală a îndrumat-o spre apartamentul lui Weinstein, iar în timp ce urca spre apartamentul lui a văzut doi asistenți bărbați care nu se uitau în ochii ei.

După scurta lor întâlnire de afaceri, McGowan spune că Weinstein i-ar fi zis că în camera lui se află și un jacuzzi. "Iar apoi ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Este suficient să spun că s-a deschis o ușă și viața mea s-a schimbat", a mai declarat ea.

Refuzând să furnizeze mai multe detalii despre incident, McGowan spune că după aceea s-a dus la un eveniment cu presa în cadrul căruia s-a luptat cu lacrimile și i-a povestit lui Ben Affleck și lui Jill Messick, pe atunci managerul ei, ce i se întâmplase. Ea l-a acuzat de altfel pe Affleck, în mai multe postări pe Twitter, că știa despre comportamentul lui Weinstein, un lucru asupra căruia actorul nu a comentat.

În lunile următoare totuși, Rose McGowan spune că i s-a format impresia că a depune plângere penală era un lucru lipsit de speranță și își aduce aminte că i s-a spus: "Ești actriță, ai făcut o scenă de sex, ai terminat". Când un avocat l-a abordat pe Weinstein pentru a-i aduce la cunoștință acuzația lui McGowan, Weinstein ar fi spus că va primi "ajutor psihiatric sau un fel de tratament pentru comportamentul său sexual", a declarat pentru Times Nick Wechsler.

După ce s-a ajuns la un acord, Messick a acceptat un job la Miramax, studio care era condus de Weinstein.

Rose McGowan a declarat pentru New York Times că simte furie după ce a aflat de numărul uimitor de mare de femei care își dezvăluie poveștile. "Să vă spun ce nu mai simt. Disperare", a mărturisit ea.

Harvey Weinstein neagă toate acuzațiile că ar fi avut relații sexuale neconsimțite cu femeile care au reclamat acest lucru, precizează The Hollywood Reporter.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

4 Informații certe

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…