Roverul chinez Yutu 2 se pregăteşte să exploreze ''o formaţiune misterioasă'' descoperită pe Lună

Roverul chinez Yutu 2 se pregăteşte să exploreze ''o formaţiune misterioasă'' descoperită pe Lună

Roverul lunar chinez Yutu 2 a detectat pe suprafaţa Lunii o formaţiune aparent cubică, denumită "hambarul misterios", a informat luni portalul guvernamental Our Space pe reţeaua de socializare Wechat, relatează EFE.

Yutu 2, care a început să exploreze Luna în cadrul misiunii Chang'e-4 în 2019, a depistat un obiect misterios în formă de cub în noiembrie anul acesta, notează portalul Our Space, afiliat Administraţiei Naţionale a Spaţiului din China (CNSA).

Roverul chinez, în timpul celei de-a 36-a zile lunare a misiunii sale, a zărit la orizontul selenar un promontoriu misterios , aflat la o distanţă de 80 de metri de el, potrivit portalului chinez Our Space.

Formaţiunea a atras atenţia oamenilor de ştiinţă, care au decis să îndrepte vehiculul selenar spre această direcţie.

Yutu 2, al cărui nume înseamnă "iepure de jad", se află pe partea întunecată a Lunii. Viitoarea misiune de explorare va dura între două şi trei luni, timp în care roverul chinez se va apropia şi mai mult de acea formaţiune "misterioasă", încercând să evite craterele din zonă.

Formaţiunea cubică detectată de Yutu 2 ar putea fi o rocă ciudată, rezultată în urma impactului cu un corp ceresc. Este însă doar o presupunere, iar cercetătorii chinezi aşteaptă cu nerăbdare noile date transmise de roverul lunar.

Yutu 2, alimentat cu energie solară, este primul rover care a realizat o aselenizare pe partea întunecată a Lunii în data de 3 ianuarie 2019. Chang'e 4 este ce-a de-a patra misiune lunară a Chinei şi cea de-a doua care foloseşte un rover selenar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda