Roxana Miheț a câștigat concursul pentru tineri economiști al Băncii Centrale Europene

Roxana Miheț a câștigat concursul pentru tineri economiști al Băncii Centrale Europene

Roxana Miheț, o economistă româncă ce predă finanțe în Elveția, a câștigat concursul ”Tineri economiști” organizat de Banca Centrală Europeană, recompensat cu un premiu de 10.000 de euro, potrivit unui anunț al instituției pe Linkedin, scrie G4Media .

Roxana Mihet a participat la această competiție cu o cercetare despre marii beneficiari ai inovației digitale în domeniul financiar, potrivit comunicatului BCE.

Roxana Miheț este profesor asistent de Finanțe la HEC Lausanne, o instituție de învățământ superior elvețiană. Ea predă cursuri de Microstructura piețelor, instituții financiare, matematică aplicată și finanțe.

Cercetările sale se concentrează pe rolul informației în macroeconomie și finanțe – modul în care indivizii, investitorii și companiile obțin informații și cum afectează aceste informații deciziile luate, potrivit profilului său. Ea a obținut un doctorat în economie la Stern School of Business (New York University) și a studiat la Universitatea din Oxford, Universitatea din Chicago și Universitatea Paris – Dauphine. Este originară din București.

Foto: Roxana Miheț / Arhiva personală


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu