RUDOTEL! Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis de amenințări „în stil mafiot”

RUDOTEL! Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis de amenințări „în stil mafiot”

Asta e din ciclul Rudotel! Dragnea: „În legătură cu amenințarea explicită a președintelui Iohannis la adresa primului ministru, după părea noastră este făcută în stil mafiot, în sensul că ar face bine să facă ce i se spune, astfel de expresii și amenințări le-am văzut prin filme”.

Liviu Dragnea, a anunțat, după ședința de luni a Biroului Permanent, că premierul Viorica Dăncilă a făcut „o scurtă informare” cu privire la vizita efectuată la Vatican și, în acest context, a lansat noi acuzații dure la adresa președintelui Klaus Iohannis. „Președintele Iohannis vrea să aibă control total și vrea să aibă exclusivitate pe tot ceea ce înseamnă contacte externe. Înțeleg că vrea să conducă și Guvernul, înțeleg că vrea să conducă și Parlamentul, numai că nu-l lasă Constituția”, a spus Dragnea.

„Doamna prim-ministru a făcut o scurtă informare în urma vizitei pe care a avut-o la Vatican și, în urma întâlnirii și discuției pe care a avut-o cu Suveranul Pontif. Ne-a spus și nouă, în Biroul Permanent Național, ceea ce a spus și public, câteva elemente din discuția pe care a avut-o cu Papa”, a declarat jurnaliștilor liderul PSD.

Întrebat despre nelămurirea creată de anunțul că Suveranul Pontif va vizita România, Liviu Dragnea a răspuns cu un atac la președintele Klaus Iohannis: „A apărut această nelămurire ca efect al unei acțiuni imposibil de acceptat din partea președintelui Iohannis, dintr-un lung șir de acțiuni care urmărește să saboteze sau să submineze orice activitate pe care o are Guvernul sau majoritatea parlamentară. Așa cum a spus și public, doamna prim-ministru i-a făcut o invitație Suveranului Pontif de a avizita România. Răspunsul a fost că în 2018 nu se poate. Este o discuție pe care a avut-o ulterior doamna prim-ministru Dăncilă cu cel care este în fapt prim-ministrul Vaticanului. Anul 2018 este programat deja pentru Papă și papa a promis că în 2019, chiar a spus în prima parte a anului, va vizita România. De ce a început tot acest scandal pe marginea acestui subiect este greu de înțeles. Oricine îl invită pe Suveranul Pontif și primește o acceptare este un lucru bun pentru România”.

Liderul PSD a continuat șirul atacurilor la adresa șeful statului susținând că acesta ar vrea să aibă „control total”. „Președintele Iohannis vrea să aibă control total și vrea să aibă exclusivitate pe tot ceea ce înseamnă contacte externe. Înțeleg că vrea să conducă și Guvernul, înțeleg că vrea să conducă și Parlamentul, numai că nu-l lasă Constituția. Înțeleg că vrea să aibă și autoritate asupra procurorilor din România, dar este dincolo de Constituție”, a spus Dragnea.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a ținut să catalogheze una din declarațiile șefului statului drept o „amenințare explicită” făcută „în stil mafiot”. „În legătură cu amenințarea explicită a președintelui Iohannis la adresa primului ministru, după părea noastră este făcută în stil mafiot, în sensul că ar face bine să facă ce i se spune, astfel de expresii și amenințări le-am văzut prin filme”, a susținut Dragnea.

Întrebat dacă actuala majoritate ia în calcul suspendarea actualului președinte, liderul PSD a răspuns: „Nu luăm în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...