Rudy Giuliani, ex-primar al New Yorkului, bine plasat pentru a conduce diplomația americană (sursă)

Rudy Giuliani, ex-primar al New Yorkului, bine plasat pentru a conduce diplomația americană (sursă)

Rudy Giuliani, fost primar al New Yorkului, părea marți bine plasat pentru a conduce diplomația americană în mandatul lui Donald Trump, potrivit unei consiliere apropiate președintelui american ales, care continuă la New York alcătuirea viitoarei sale administrații, relatează AFP.

''Numele său a fost menționat serios în legătură cu postul de secretar de stat, funcție pentru care el este calificat și o muncă pe care o va face într-adevăr bine'', a declarat, la Fox News, Kellyanne Conway, care a condus campania lui Donald Trump și care rămâne foarte implicată în negocierile privind viitoarea echipă Trump.

Fost procuror devenit celebru datorită funcției sale de primar al New Yorkului (1994-2001), care s-a încheiat imediat după atentatele din 11 septembrie 2001, Rudy Giuliani (72 de ani) a fost menționat și pentru postul de ministru al justiției. Lui Giuliani, ex-procuror anti-mafia, i s-a atribuit reducerea infracționalității la New York.

Întrebată despre posibilitatea ca Giuliani să fie numit secretar de stat, Conway a răspuns: ''Este posibil. Eu și Rudy Giuliani am vorbit ieri seară, în cadrul unui eveniment la Washington, și el a spus public că nu va fi ministru de justiție''.

Giuliani, unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Trump în timpul campaniei electorale, îl cunoaște pe miliardar de mai multe decenii și l-a susținut puternic.

Donald Trump urmează să se întâlnească marți cu vicepreședintele său Mike Pence în Trump Tower din Manhattan, unde echipa de tranziție a celui de-al 45-lea președinte al SUA lucrează la alcătuirea viitoarei administrații.

Trump și Pence ''vor analiza un anumit număr de nume'' pentru componența viitorului guvern, explica luni Jason Miller, însărcinat cu comunicarea al echipei de tranziție.

Media americane au evocat, de asemenea, numele diplomatului John Bolton, fost ambasador al SUA la ONU și ferm partizan al invaziei în Irak în 2003.

Potrivit CNN, care citează o sursă anonimă, tratativele în cadrul echipei lui Trump au loc ''cu cuțitele scoase'' . Președintele ales pare prins între promisiunea sa de campanie de a zgudui establishment-ul de la Washington și necesitatea de a se sprijini pe o echipă de profesioniști cu o carte de vizită bună în Congres.

''Vor fi figuri noi, un anumit număr de oameni care au reușit în diferite domenii'', a afirmat Miller, adăugând că ''oamenii vor fi entuziasmați de responsabilii pe care președintele ales îi va plasa în administrația sa''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre