Rugby - CM 2015: Nu am renunțat nicio clipă, a declarat antrenorul ''Stejarilor'', Lynn Howells, după victoria cu Canada

Rugby - CM 2015: Nu am renunțat nicio clipă, a declarat antrenorul ''Stejarilor'', Lynn Howells, după victoria cu Canada

Galezul Lynn Howells, antrenorul echipei României, a declarat, marți, după victoria remarcabilă cu Canada, de la Cupa Mondială, că ''stejarii'' nu au renunțat nicio clipă la gândul că vor învinge.

''Mă bucur că am reușit această victorie și mai ales că am reușit să revenim atât de bine în joc. Ceea ce a fost dezamăgitor pentru mine a fost că am jucat atât de slab în prima repriză. Știam ce avem de făcut în fața Canadei, aveam un plan de joc, pe care trebuia să îl respectăm. Știam că vom avea șansa să ne facem jocul în ultimele 20 de minute, nu am renunțat nicio clipă la ideea că nu vom putea învinge'', a declarat Howells la conferința de presă de după meciul de la Leicester, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

''Așteptam doar o oportunitate ca ei să ne lase să ne facem jocul și când aceasta a venit, era clar că vom reuși să marcăm. Este o victorie importantă, pentru că ne ajută să mergem la meciul cu Italia cu un moral bun. Avem doar patru zile până la meci, pe care trebuie să îl pregătim cât mai bine. Am mai spus că pentru noi partida cu Italia va fi ca o finală, pentru că miza este prezența directă la următoarea Cupă Mondială, iar în rugby totul este posibil. Jucătorii trebuie să înțeleagă că e un meci împotriva unei echipe din primul eșalon valoric și să îi acorde atenția cuvenit'', a mai spus Lynn Howells.

Căpitanul Mihai Macovei, autorul celor două eseuri ale ''stejarilor'', le-a mulțumit suporterilor pentru încurajări, dar și lui Tincu, antrenorul cu înaintarea: ''Ne bucurăm de acești suporteri care au venit în tribune și vrem să le mulțumim și să le dedicăm lor victoria, pentru că ne-au încurajat până la final și au fost alături de noi. Dorim să îi mulțumim și lui Marius Tincu, care trece prin momente grele în familie, dar a ales să rămână alături de noi și vrem să îi dedicăm și lui victoria. Toți am jucat astăzi cu gândul la el''.

România a obținut primul succes în fața Canadei la Cupa Mondială, după ce precedentele două întâlniri, la edițiile din 1991 și 1995, fuseseră câștigate de reprezentanții ''frunzei de arțar''. ''Stejarii'' au bifat a patra victorie consecutivă în întâlnirile directe cu nord-americanii.

În ultimul meci la Cupa Mondială 2015, România va întâlni formația Italiei, pe 11 octombrie, la Exeter, pe Sandy Park. Echipa care va câștiga această partidă se va califica direct la Cupa Mondiala din 2019.

Reprezentativa de rugby a României a învins formației Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), după o revenire de senzație, de la 0-15, marți seara, la Leicester, în al treilea joc al ''stejarilor'' în Grupa D a Cupei Mondiale 2015 din Anglia și Țara Galilor.

''Cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale de Rugby a reușit-o România astăzi contra Canadei. La pauză, mulți îi criticau, la sfârșit însă #Stejarii au primit aplauzele tuturor. Multă tensiune, multă muncă, am strâns din dinți și am luptat ca o ECHIPĂ adevărată'', a scris pe contul său de Facebook ex-internaționalul Alin Petrache, fost președinte al FRR și actual președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?