Rugby: CSM Ştiinţa Baia Mare, blocată în Africa de Sud din cauza variantei Omicron a coronavirusului

Rugby: CSM Ştiinţa Baia Mare, blocată în Africa de Sud din cauza variantei Omicron a coronavirusului

Campioana României la rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare, este blocată în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a tulpinii Omicron a coronavirusului, a anunţat, sâmbătă, clubul pe pagina sa de Facebook .

''Zimbrii'', aflaţi de două săptămâni în Africa de Sud, la un puternic turneu de rugby 'Toyota Challenge Cup', la Bloemfontein, ar fi trebuit să se întoarcă în ţară în cursul acestei dimineţi pe ruta Johannesburg - Doha - Otopeni. Din cauza situaţiei pandemice grave apărute pe continentul african, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceştia în ţară a fost anulată. Deşi testaţi PCR negativ, toţi membrii delegaţiei băimărene au fost nevoiţi să se cazeze pentru încă cel puţin 24 de ore la hotelul din Bloemfontein.

''Pentru deblocarea acestei situaţii critice, oficialii campioanei CSM Ştiinţa Baia Mare au făcut demersurile necesare de repatriere a delegaţiei sportive române pe lângă Ministerul Afacerilor Externe, prim-ministrul României, respectiv autorităţile judeţene. În soluţionarea acestei probleme se implică şi consulul României de la Pretoria, Claudius Cobzaru. Până când autorităţile centrale vor găsi soluţii de repatriere a rugbyştilor băimăreni, moralul şi starea de sănătate a băieţilor noştri este una bună'', precizează clubul .

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila , a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, vor fi carantinaţi timp de 14 zile.

CSM Ştiinţa Baia Mare a fost învinsă de Toyota Cheetahs, cu scorul de 54-5 (12-5), vineri, la Bloemfontein, în al doilea său meci-test din turneul pe care îl susţine în Africa de Sud.

Săptămâna trecută, în primul său meci-test din emisfera sudică, Ştiinţa Baia Mare a surclasat-o pe Free State XV cu 72-14.

Finala Cupei României la rugby, programată pe 11 decembrie, la Bucureşti, între SCM Timişoara şi CSM Ştiinţa Baia Mare, este în pericol, având în vedere actuala situaţie.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor onmline: Andreea Preda)

Sursa foto: CSM Stiinta Baia Mare /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”