Rugby: România întâlneşte Italia la Bucureşti, după 18 ani, într-un meci test

Rugby: România întâlneşte Italia la Bucureşti, după 18 ani, într-un meci test

Echipa naţionala de rugby a României deschide seria meciurilor de pregătire din luna iulie cu o partidă cu Italia, echipă din Turneul celor Şase Naţiuni, a anunţat, luni, Federaţia Română de Rugby.

Meciul va avea loc la Bucureşti, pe 1 iulie, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 21:00.

Italia revine la Bucureşti după 18 ani, ultimul meci disputat aici având loc în iunie 2004, pe Stadionul Naţional din cadrul Complexului ''Lia Manoliu'', când România s-a impus la finalul unei întâlniri extrem de disputate cu 25-24, după ce la pauză conducea cu 22-5.

"După ce anul trecut am inaugurat Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf cu Argentina, anul acesta vom oferi publicului din România un meci test cu Italia. Mă bucură nespus că am reuşit să perfectăm acest meci şi că vom oferi şansa tinerei noastre generaţii de 'stejari' să evolueze contra unui adversar redutabil. Italia este o echipă care anul acesta a învins Ţara Galilor în Turneul celor Şase Naţiuni şi este extrem de important pentru noi că revine la Bucureşti după 18 ani", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată la Cupa Mondială din 2015, când ''stejarii'' au fost aproape de a realiza o surpriză, pierzând cu 22-32. În acest moment, România se află pe locul 17 în clasamentul World Rugby, iar Italia pe locul 14.

Primul meci între România şi Italia s-a disputat în 1934, la Milano, când Italia se impunea cu 7-0. De-a lungul timpului au fost 42 de întâlniri între cele două echipe, ''stejarii'' impunându-se de 16 ori, iar 3 partide s-au terminat la egalitate. În ultimii ani au mai avut loc întâlniri între reprezentativele secunde ale celor două ţări, ultima chiar anul trecut, în luna decembrie, la Parma, pe Stadionul "Sergio Lanfranchi" din Parma, când au debutat pentru România A, la nivel internaţional de seniori, mai mulţi jucătorii U20, Kemal Altinok, Luigi Ostoni, Alin Conache şi Romeo-Corrado Şteţco.

În luna iulie, România va mai disputa două partide de pregătire în cadrul unui turneu ce va avea loc în America de Sud, urmând să întâlnească reprezentativa Uruguayului, pe 10 şi 17 iulie, pe Stadionul Charrua din Montevideo. AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...