Rugby: Spania solicită rejucarea meciului cu Belgia, din calificările Cupei Mondiale 2019

Federaţia spaniolă de rugby (FER) a solicitat oficial, marţi, rejucare meciului împotriva Belgiei, condus de un arbitru român şi pierdut de iberici duminică la Bruxelles (10-18), eşec de care a profitat România, care s-a calificat la Cupa Mondială 2019, informează AFP.

"FER speră că World Rugby (organismul care conduce la nivel mondial sportul cu balonul oval - n.red.) va permite rejucarea meciului, ţinând cont de faptul că imaginea rugby-ului a fost afectată de ceea ce s-a întâmplat la această întâlnire", a precizat FER într-un comunicat.

Federaţia spaniolă, care consideră că "principiul imparţialităţii a fost încălcat', reaminteşte că a solicitat cu 20 de zile înaintea partidei o schimbare a brigăzii de arbitri români, deoarece Spania şi România se aflau în luptă directă pentru obţinerea singurului loc care asigura calificarea directă pentru Mondialul japonez, în cadrul Campionatului European al Naţiunilor, a doua divizie a rugby-ului european.

"Faptul că cei trei arbitri aparţineau Federaţiei române, unii dintre aceştia având funcţii de răspundere în cadrul acesteia, au motivat neîncrederea faţă de imparţialitatea lor. Această simplă suspiciune ar fi trebuit să fie suficientă pentru a evalua solicitarea Federaţiei spaniole", menţionează forul iberic.

Ca "dovadă" a lipsei de imparţialitate a arbitrilor români, FER a pregătit o înregistrare video în care sunt prezentate "19 decizii de arbitraj din cursul partidei, în care se demonstrează clar că interesele jocului spaniol au fost afectate".

Imediat după fluierul final, jucătorii spanioli au încercat să-l agreseze pe arbitrul român Vlad Iordăchescu, care a avut nevoie de escortă pentru a ajunge la vestiare, incident în legătură cu care Federaţia română de rugby a sesizat forurile abilitate.

Deciziile brigăzii de arbitri români de la meciul Belgia - Spania vor fi analizate vineri de către comitetul de desemnare a arbitrilor al Rugby Europe, a anunţat la începutul acestei săptămâni organismul continental al sportului cu balonul oval, condus de românul Octavian Morariu.

Dacă va fi confirmat rezultatul înregistrat pe teren în meciul de la Bruxelles, selecţionata Spaniei va trebui să treacă prin două runde de play-off, în care va înfrunta Portugalia şi apoi Samoa, pentru a obţine calificarea la Cupa Mondială 2019.

România, cu excepţia cazului în care calificarea sa va fi pusă la îndoială, urmează să dispute partida de deschidere a Mondialului de anul viitor, împotriva selecţionatei ţării gazdă, Japonia, pe 20 septembrie 2019 la Tokyo.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul