Rugby: Suspendări drastice pentru cinci jucători spanioli, după agresarea arbitrului Vlad Iordăchescu

Rugby: Suspendări drastice pentru cinci jucători spanioli, după agresarea arbitrului Vlad Iordăchescu

Cinci jucători de origine franceză, componenţi ei reprezentativei Spaniei, au primit suspendări drastice pentru agresarea arbitrului român Vlad Iordăchescu, după meciul pierdut în faţa Belgiei în luna martie, a anunţat, marţi, Rugby Europe, forul conducător al sportului cu balonul oval de pe continent.

Federaţia europeană, criticată după acest meci, în urma căruia a profitat echipa României, care s-a calificat direct la Cupa Mondială din 2019, a dictat o suspendare de 43 de săptămâni pentru Sébastien Rouet (Narbonne/liga a doua franceză), 36 de săptămâni pentru Guillaume Rouet (Bayonne/liga a doua franceză) şi de câte 14 săptămâni pentru Pierre Barthere (Montauban/liga a doua franceză), Lucas Guillaume (Narbonne) şi Mathieu Belie (Nevers/liga a doua franceză).

Comisia independentă de disciplină a Rugby Europe, for condus de românul Octavian Morariu, a fost compusă din Lorne Crerar (Scoţia) - preşedinte, Jean-Claude Legendre (Franţa) şi Aleksandr Danilevici (Belarus),

După fluierul final al partidei de la Bruxelles, internaţionalii spanioli l-au agresat pe arbitrul român Vlad Iordăchescu, pe care l-au acuzat că i-a favorizat pe belgieni, învingători cu scorul de 18-10, victorie care a permis României să se califice la Cupa Mondială din Japonia. Căpitanul echipei Spaniei, Jaime Nava, şi-a cerut ulterior scuze pentru comportamentul coechipierilor săi.

Fraţii Rouet au fost consideraţi responsabili de agresiune verbală şi fizică, iar ceilalţi trei au fost găsiţi vinovaţi de proferarea de ameninţări. Sancţiunile sunt cu efect imediat pentru jucătorii în cauză, atât la echipele de club, cât şi la echipa naţională.

Federaţia spaniolă de Rugby (FER) trebuie să se consulte cu jucătorii în vederea unui eventual apel, care poate fi depus în termen de şapte zile de la înştiinţarea scrisă asupra sancţiunilor.

Forul iberic a acuzat că echipa sa naţională a fost defavorizată în nu mai puţin de 19 decizii de arbitrul meciului şi a cerut rejucarea partidei din cauza ''lipsei de imparţialitate, obiectivitate şi independenţă'' a celor trei arbitri români ai întâlnirii.

Federaţia internaţională (World Rugby) a anunţat la începutul lunii că va forma ''o comisie de litigii independentă pentru a examina neînţelegerile apărute la meciul Belgia - Spania, care au un impact asupra procesului de calificare la Cupa Mondial în zona Europa''.

Chiar dacă rezultatul de pe teren va fi confirmat, Spania mai are o şansă de a se califica la Cupa Mondială din 2019, dacă va trece de un baraj cu Portugalia, iar apoi de un al doilea baraj, intercontinental, cu Samoa (acesta tur - retur).
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Curve TV / Dialog savant între Ciutacu și Cumpănașu: Băi, ai fost vreodată la curve cu mine ca să vorbești de am…

2 „Fă paralizato, nu mai urla așa tare că am făcut și eu sex cu soțul tău și nu este chiar așa de bun”

3 Procurorul DNA a cerut o pedeapsă de cel puțin 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea și 15 pentru Ioana Băse…

4 FOTO Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...

5 Cine l-a mințit pe ministrul Bode în „înscenarea Gavriș”? / Dezvăluiri incredibile despre șobolănimea de la vârf…