Rugby: Timișoara Saracens - Edinburgh 17-59, în Challenge Cup

Rugby: Timișoara Saracens - Edinburgh 17-59, în Challenge Cup

Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, a debutat cu stângul în grupa a 5-a Challenge Cup, cea de-a doua competiție valorică europeană inter-cluburi, pierzând sâmbătă cu 17-59 (10-45) meciul de pe teren propriu contra echipei scoțiene Edinburgh.

Rezultatul spune totul despre modul cum au decurs ''ostilitățile'', oaspeții, superiori la toate capitolele, profitând din plin și de indisciplina în joc a bănățenilor.

Scorul a fost deschis în minutul 2, printr-un eseu al lui Michael Allen care a făcut slalom printre jucătorii Timișoarei, încercarea fiind transformată de galezul Jason Tovey.

După alte trei minute, fijianul Viliame Mata face un galop de sănătate în jumătatea de teren a echipei din Banat și marchează al doilea eseu pentru Edinburgh, transformat de același Tovey.

În minutul 10, timișorenii reușesc să pună primele puncte pe tabela de marcaj, Valentin Calafeteanu fructificând o lovitură de penalitate. Replica lui Edinburgh a venit imediat, căpitanul Stuart McInally marcând al treilea eseu, netransformat.

Timișoara Saracens a dat impresia, la mijlocul primei reprize, că va reuși să echilibreze jocul după ce Stephen Shennan a izbutit primul eseu, în urma unei faze colective, eseu transformat precis de Vali Calafeteanu dintr-o poziție dificilă, rezultatul pe tabelă indicând 19-10 pentru britanici.

Scoțienii nu au cedat teren, s-au aruncat în continuare în atac și au izbutit, în minutul 24, cel de-al patrulea eseu, care le-a adus și punctul bonus ofensiv, prin McInally, transformat de Tovey.

Cartonașul galben văzut pentru greșeli repetate și eliminarea temporară a lui Gigi Militaru din angrenajul Timișoarei a dat peste cap complet formația bănățeană care, până la finalul primului mitan, a mai încasat alte trei eseuri, avându-i ca autori pe McInally, Nasi Manu și Villi Mata, două fiind transformate de Tovey, scorul la pauză fiind 45-10 pentru oaspeți.

Timișoara Saracens a început ceva mai bine repriza a doua, fiind de două ori foarte aproape de marcarea eseului, dar cei care au punctat au fost tot scoțienii, cel de-al 8-lea eseu aparținând lui Viliame Mata, în minutul 49, transformat de Tovey, fijianul profitând de spațiile largi din apărarea gazdelor.

Fără a mai forța, scoțienii au reușit și cel de-al 9-lea eseu, în minutul 63, prin neozeelandezul Nasi Manu, Tovey făcându-și și de această dată datoria.

Tabela a fost totuși închisă de jucătorii români care, după un atac prelungit, au izbutit cel de-al doilea lor eseu, în minutul 75, prin Stephen Shennan, încercarea fiind transformată de Calafeteanu.

Scorul final a fost 59-17 pentru Edinburgh, iar bănățenii trebuie să tragă rapid concluziile și să încerce să îmbunătățească pe cât se poate jocul la capitolele unde s-au arătat deficitari, joi urmând să joace în deplasare, în a doua etapă a competiției, cu Stade Francais, campioana Franței în 2015.

După prima etapă, în grupa a 5-a din Challenge Cup, Edinburgh se află pe prima poziție cu 5 puncte, pe locul doi, cu același număr de puncte se află Harlequins (Anglia), care a învins pe Stade Francais cu 43-21, echipa din Hexagon este pe poziția a treia, pe locul 4 fiind Timișoara Saracens.

AGERPRES/(editor: Adrian Drăguț, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala