Rus arestat din cauza unui desen prezentat de fiica sa la școală. Fata a ajuns la orfelinat FOTO

Rus arestat din cauza unui desen prezentat de fiica sa la școală. Fata a ajuns la orfelinat FOTO

Autoritățile ruse au arestat un tată și i-au trimis la orfelinat fiica pe care o creștea singur, după ce adolescenta a desenat la școală un desen împotriva războiului, a anunțat miercuri organizația independentă de monitorizare a drepturilor OVD-Info.

Aleksey Moskalev și fiica sa, Misha FOTO Twitter

Alexei Moskalev, în vârstă de 53 de ani, și fiica sa, Masha Moskaleva, în vârstă de 12 ani, au intrat în atenția forțelor de ordine locale din orașul Yefremov din regiunea Tula, la sud de Moscova, în aprilie 2022, când fat, elevă în clasa a 6-a, a prezentat în timpul orei de artă un desen anti-război. Profesorul și colegii săi au amuțit și au fost chemați polițiștii. După ce și-a prezentat desenul, copila a ajuns direct în biroul directorului, iar de acolo, la secția de poliție. Incidentul a avut loc în luna aprilie a anului trecut. Fata este crescută doar de tatăl său, care, câteva luni mai târziu, a fost acuzat de „discreditarea” Rusiei și a primit amenințări că va fi decăzut din drepturile părintești.

Aleksei a fost acuzat de „discreditarea” armatei, iar desenul realizat de fiica sa l-a adus în închisoare, iar pe copilă, într-un centru de plasament.

Desenul pe care eleva l-a prezentat la școală

Masha a protestat pentru prima dată față de război în aprilie 2022, când profesorul ei de artă le-a dat copiilor tema de a realiza un desen în sprijinul trupelor ruse din Ucraina. În schimb, copila a desenat steagul Rusiei însoțit de mesajul „Nu războiului”, în timp ce pe drapelul ucrainean a scris „Glorie Ucrainei”, notează Business Insider.

Imaginea creiona, de asemenea, o femeie cu un copil, ridicându-și mâinile în timp ce rachetele fluturau dinspre steagul Rusiei, arată o fotografie publicată de o altă publicație a presei ruse independente, OVD-Info.

image

După ce pictura a fost raportată directorului școlii, Masha a fost dusă la poliție de mai multe ori, iar tatăl ei a fost chemat să vorbească cu oficialii Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei.

Timp de trei ore și jumătate, [ofițerii FSB] mi-au spus că îmi cresc fiica incorect; au spus că o vor lua de la mine și mă vor trimite la închisoare”, a declarat Aleksey Moskalev, pentru Meduza.

Câteva luni mai târziu, pe 30 decembrie, casa lui Moskalev a fost percheziționată și jefuită de oficialii FSB care au luat și toate economiile familiei și au făcut poze cu desenul anti-război. Tot atunci, Masha a fost dusă la un adăpost pentru copii.

Bărbatul riscă trei ani de închisoare

Tatăl a reușit să o preia pe Masha de la centrul pentru copii, câteva zile mai târziu, iar de atunci au fost de negăsit până astăzi, când bărbatul a fost arestat și dus la sediul Comitetului de Investigații Yefremov. Potrivit presei internaționale, dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la trei ani de închisoare.

Fiica sa, care a rămas singură acasă după arestarea tatălui, a fost dusă la un centru de plasament din Yefremov.

Avocatul lui Moskalev a declarat, pentru OVD-Info, inclusiv că fata ar fi făcut comentarii împotriva războiului pe rețeaua de socializare rusă VKontakte.

De la începutul războiului de anul trecut , Rusia i-a persecutat pe cei care au protestat sau și-au arătat susținerea pentru Ucraina. Conform legislației ruse, folosirea cuvintelor „război” și „invazie” pot la amenzi cuprinse între 400 și 650 de dolari. Dacă infracțiunea se repetă, în decurs de un an, pedeapsa poate ajunge până la 15 ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”