Rusia: 16 ani de închisoare pentru un ruso-ucrainean care a luptat de partea Ucrainei

Rusia: 16 ani de închisoare pentru un ruso-ucrainean care a luptat de partea Ucrainei

Un rus care deține cetățenia Ucrainei a fost condamnat marți la 16 ani de închisoare pentru faptul că a luptat de partea forțelor armate ale Kievului, relatează presa internațională.

FOTO Shutterstock

Denis Murîga a fost acuzat că a participat la activităţile unei formaţiuni militare ilegale în Rusia şi că s-a antrenat pentru „a comite acte teroriste”.

Bărbatul a fost arestat în primăvara lui 2022, în timp ce încerca să traverseze frontiera ucraineano-rusă în regiunea Rostov.

Potrivit anchetatorilor, Murîga, care are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, s-a alăturat în 2015 batalionului Aidar, creat cu un an mai devreme în Lugansk pentru a combate rebeliunea separatiștilor pro-ruși din această regiune din estul Ucrainei. Între timp, batalionul Aidar a fost integrat în forțele armate ale Ucrainei.

Tribunalul militar din Districtul Sud, cu sediul la Rostov-pe-Don, l-a declarat pe Denis Murîga „vinovat” şi l-a condamnat la „16 ani ani de penitenciar cu regim sever”.

După declanşarea invaziei ruse din Ucraina, la 24 februarie 2022, grupul Aidar a luptat în special la Bahmut, un oraş din estul Ucrainei devastat de război, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”