Rusia a anunțat că a dejucat un atac ucrainean asupra flotei sale la Marea Neagră

Rusia a anunțat că a dejucat un atac ucrainean asupra flotei sale la Marea Neagră

Rusia a anunţat că a dejucat joi seară un atac ucrainean efectuat cu o dronă navală împotriva flotei sale din Marea Neagră, unde numărul ciocnirilor a crescut de la retragerea Moscovei din acordul privind exportul de cereale din Ucraina, transmite AFP.

Ambarcaţiunea ucraineană nu şi-a atins ţinta, susțin rușii FOTO Profimedia

Joi, "la ora 22:55 (19:55 GMT), forţele armate ale Ucrainei au efectuat o încercare nereuşită de a ataca ambarcaţiunile Flotei Mării Negre cu o barcă fără echipaj", a scris pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Navele vizate , potrivit Moscovei,"îndeplineau sarcini de control al navigaţiei în partea de sud-vest a Mării Negre, la 237 km sud-vest de Sevastopol", sediul flotei ruse.

În momentul ripostei,"nava inamică fără echipaj a fost distrusă de tirurile (...) navelor Flotei Mării Negre - nava de gardă Pitlivii şi nava de gardă Vassili Bikov -, a adăugat ministerul rus.

Ambarcaţiunea ucraineană nu şi-a atins ţinta, potrivit aceleiaşi surse, iar "navele continuă să îşi îndeplinească sarcinile".

Dronele navale au vizat de mai multe ori nave ruseşti în ultimele săptămâni, de când Moscova a refuzat la mijlocul lunii iulie să reînnoiască un acord intermediat de ONU şi Turcia care permitea exportul de cereale ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”