Rusia a arestat un cetățean ucrainean fiindcă „plănuia o acţiune de sabotaj”

Rusia a arestat un cetățean ucrainean fiindcă „plănuia o acţiune de sabotaj”

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunțat, miercuri, că a arestat un cetățean ucrainean sub bănuiala că acesta „plănuia o acțiune de sabotaj” asupra unei linii electrice în Crimeea, relatează Reuters, conform Agerpres .

FSB a arestat un ucrainean fiindcă „plănuia o acțiune de sabotaj”. FOTO Shutterstock

Conform FSB, un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost găsit având asupra sa diagrame ale liniilor electrice, trei dispozitive explozive și instrucțiuni referitoare la folosirea acestora și suspectează că acesta a fost recent recrutat de serviciile de informații ucrainene.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii referitoare la această informație.

De la declanșarea invaziei în Ucraina, Rusia a susținut de nenumărate ori că „sabotori”, după cum îi numește ea, au vizat infrastructuri energetice, inclusiv în luna august, când a învinuit Ucraina pentru avarierea unei substații electrice în Crimeea, pe care Moscova a alipit-o în anul 2014.

Ucraina a negat orice implicare, dar oficialii ucraineni au salutat incidentele anterioare, numindu-le drept „răzbunare” pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu