Rusia a bombardat din nou infrastructuri energetice din Ucraina

Rusia a bombardat din nou infrastructuri energetice din Ucraina

Infrastructuri energetice din vestul Ucrainei au fost atacate marţi de Rusia în noi bombardamente, după atacurile masive din ziua precedentă, au anunţat oficiali din regiunea Liov, în timp ce Moscova a confirmat la rândul ei continuarea bombardamentelor efectuate cu rachete, relatează AFP.

Orașul Liov, lăsat în beznă după atacuri ale rușilor FOTO Twitter Nexta

„Au fost trei explozii asupra a două elemente de infrastructură din regiune”, a declarat guvernatorul regiunii Liov, Maksim Koziţki.

La rândul său, primarul oraşului Liov, Andrei Sadovi, a anunţat „o lovitură cu rachetă asupra unei infrastructuri critice”, care a lăsat fără electricitate 30% din oraş.

Primarul le-a cerut localnicilor să-şi facă provizii de apă, ca urmare a perturbării furnizării apei în două cartiere, problemă ce s-ar putea extinde la ansamblul oraşului.

După atacul masiv de luni, capitala Kiev nu a mai fost bombardată marţi, dar sirenele de raid aerian au fost auzite toată dimineaţa.

Compania energetică ce deserveşte capitala a anunţat că încă de marţi vor surveni sistări regulate ale furnizării energiei electrice, din cauza pierderii de putere a instalaţiilor în urma bombardamentelor de luni. Penele de curent vor afecta succesiv diferite cartiere şi nu ar trebui să depăşească patru ore consecutive.

În acest timp, Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că au fost efectuate noi lovituri „masive” asupra unor ţinte militare şi infrastructuri energetice în Ucraina, la o zi după bombardamentele de amploare ordonate de preşedintele Vladimir Putin în urma exploziei survenite sâmbătă pe podul Crimeii şi care a fost descrisă de liderul de la Kremlin drept o acţiune teroristă a Kievului.

„Astăzi, forţele armate ruse au continuat să efectueze lovituri masive cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune, lansate de la baze terestre sau maritime, asupra unor ţinte militare şi instalaţii electrice ale Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, care a susţinut că toate obiectivele vizate au fost atinse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro