Rusia a cerut Kosovo să oprească provocările asupra etnicilor sârbi. „Situaţia escaladează în mod deliberat pentru a începe un scenariu militar”

Rusia a cerut Kosovo să oprească provocările asupra etnicilor sârbi. „Situaţia escaladează în mod deliberat pentru a începe un scenariu militar”

„Decizia autorităţilor de la Pristina de a începe de la 1 august aplicarea regulilor discriminatorii nerezonabile privind înlocuirea forţată a documentelor personale şi a numerelor de înregistrare ale sârbilor locali este un alt pas către expulzarea populaţiei sârbe din Kosovo, expulzarea de acolo a instituţiilor sârbilor kosovari care asigură protecţia drepturilor rezidenţilor sârbi de arbitrariul radicalilor din Priştina conduşi de prim-ministrul A. Kurti”, a transmis Maria Zaharova într-un comunicat citat de Mediafax.

„Desigur, Belgradul este, de asemenea, în fruntea atacului, pe care Occidentul vrea să-l «neutralizeze» cu mâinile albaneze din Kosovo”, a precizat Maria Zaharova.

Guvernul kosovar a decis să amâne cu o lună intrarea în vigoare a noilor reguli la frontieră, care obligă persoanele din zonele majoritare etnice sârbe să-şi schimbe plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor eliberate de Serbia cu cele emise de Kosovo, provocând tensiuni duminică în nordul ţării, unde au fost ridicate baricade şi trase focuri de armă asupra poliţiei , notează AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...