Rusia a concentrat în Donbass 170.000 de soldați

Rusia a concentrat în Donbass 170.000 de soldați

Rusia a concentrat 170.000 de militari în regiunea Donbass, din estul Ucrainei, pentru o contraofensivă care ar trebui să atragă acolo forțele pregătite de Kiev în scopul recuperării teritoriilor din sud, raportează mai multe surse.

Serghei Cerevati, purtătorul de cuvânt al Grupului Estic al forțelor armate ucrainene, a declarat că rușii au strâns aproximativ 120.000 de oameni în zona Kreminna și alți aproape 50.000 în zona Bahmut. Sursele serviciilor ucrainene de informații spun că este probabilă o ofensivă rusească în aceste zone.

Anunțul poate reprezenta o explicație pentru faptul că Ucraina întârzie să implice forțe mai mari într-o ofensivă pe scară largă în sudul și estul frontului.

Se păstrează rezervele pentru a contracara probabilul atac rusesc.

Trupele aduse de Moscova în estul Ucrainei nu sunt pregătite de luptă, sunt slab echipate și încă mai slab pregătite. Din acest punct de vedere, nu reprezintă un pericol. Dar numărul compensează calitatea și printre prioritățile comandanților ruși nu se numără protejarea vieții oamenilor lor.

Inițiativa nu a fost încă pierdută de Ucraina, dar ofensiva din sud înaintează mai greu decât se aștepta, spun experți militari occidentali. Lipsa acoperirii aeriene – fără avioanele F-16 cerute insistent aliaților în ultimul an, trupele de la sol sunt vulnerabile – a dus la pierderi importante de echipamente și oameni. Ofensiva ucraineană continuă cu scoaterea rușilor din tranșee, dar operațiunea este anevoioasă, după cum explica generalul american Mark Hertling, deoarece e vorba de o rețea de fortificații întinsă pe 4 straturi, asemănătoare celor din Primul Război Mondial. Abia după ruperea tuturor acestor linii defensive se pot introduce în luptă brigăzile blindate.

În acest timp, în regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei, ofensiva Kievului continuă cu adâncirea zonei controlate în periferiile orașului Robotine. Rușii și-au adus rezervele pentru a opri avansul ucrainean.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...