Rusia a efectuat un test cu rachetă de pe un submarin în Marea Japoniei

Rusia a efectuat un test cu rachetă de pe un submarin în Marea Japoniei

O rachetă de croazieră de tipul Kalibr a fost lansată de pe submarinul diesel-electric Petropavlosvk-Kamceatski din Marea Japoniei, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia de presă Xinhua.

Rusia a lansat o rachetă Kalibr de pe un submarin în Marea Japoniei FOTO Profimedia

Submarinul a ajuns în secret în zona desemnată din Marea Japoniei şi a lansat racheta din poziţie de imersiune. Aceasta a lovit cu succes o ţintă de coastă situată la peste 1.000 km distanţă în regiunea Habarovsk, a precizat ministerul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Testul face parte dintr-un plan de pregătire de luptă.

Navele, avioane de vânătoare şi drone ale Flotei Ruse din Pacific au închis în prealabil zona de lansare a rachetei cu scopul de a securiza perimetrul, a adăugat ministerul.

Kalibr se află printre rachetele folosite de Moscova în ofensiva sa în Ucraina, în special pentru a ţinti centrale electrice, de pe nave şi submarine din Marea Neagră, notează Interfax-Ukraina.

Ministerul rus al Apărării a publicat ulterior o înregistrare video cu o rachetă care iese din apa şi loveşte o ţintă într-o zona de antrenament din regiunea Habarovsk, în estul Rusiei, după cum au transmis agenţiile oficiale de presă ruse

La mijlocul lunii februarie Flota rusă din Marea Baltică a efectuat exerciţii de tragere cu rachete Iskander în exclava Kaliningrad.

"În cursul antrenamentului, militarii au desfăşurat un marş disimulat spre poziţiile marcate, unde au pregătit poziţiile de lansare şi au efectuat lansări virtuale simple şi multiple", transmitea Marina rusă.

Lansările au vizat "ţinte care imitau lansatoare de rachete, aerodromuri, fortificaţii şi puncte de comandă inamice".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...