Rusia a făcut progrese semnificative în ce privește „demilitarizarea” Ucrainei, susține Kremlinul

Rusia a făcut progrese semnificative în ce privește „demilitarizarea” Ucrainei, susține Kremlinul

Rusia a făcut progrese semnificative către "demilitarizarea" Ucrainei, unul dintre obiectivele declarate de preşedintele Vladimir Putin când şi-a lansat războiul împotriva Kievului acum 10 luni, a transmis vineri Kremlinul, informează Reuters.

Lupte intense au loc pe frontul din est la Bahmut FOTO PROFIMEDIA

Întrebat la un briefing despre comentariile lui Putin, care a spus joi că potenţialul Ucrainei de apărare este aproape de zero, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a făcut o evaluare a progresului militar al Rusiei.

"Se poate afirma că există progrese semnificative către demilitarizare", a răspuns Peskov, cu referire la faptul că potenţialul Ucrainei de apărare - complexul ei industrial militar - a fost grav perturbat de loviturile rachetelor ruseşti, relatează Agerpres.

Putin a declarat joi că dorește să pună capăt războiului cât mai curând posibil, iar asta ar trebui să se întâmple prin mijloace diplomatice.

Peskov a declarat că Rusia nu are cunoștință despre un plan de pace ucrainean pe care, potrivit Wall Street Journal, Kievul s-ar pregăteşte să-l prezinte în februarie.

Peskov a susținut că până acum preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ignorat "realităţile" situaţiei - o referinţă la încorporarea proclamată de către Rusia a patru regiuni ucrainene parţial ocupate, o acţiune respinsă de Kiev şi Occident ca ilegală.

Pe de altă parte, Statele Unite au observat că sunt "semne absolut zero că pUTIN este dispus să negocieze".

Biden, care a spus că ar fi gata să discute cu Putin dacă liderul rus își dorește realmente să găsească o modalitate de a pune capăt războiului, a vorbit despre dificultatea cu care s-ar putea confrunta Moscova pentru a găsi ceea ce el a descris drept o rampă de ieşire pentru a-şi salva reputaţia şi a pune capăt conflictului.

Occidentul a trimis Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari. Preşedintele Statelor Unite Joe Biden a promis în această săptămână că va furniza un sistem de apărare aeriană american Patriot şi SUA va continua să acorde un sprijin continuu Ucrainei.

Putin a calificat sistemul Patriot ca fiind "destul de vechi" şi a spus că Rusia va găsi soluții împotriva lui.

După ce a suferit o serie de înfrângeri în ceea ce Moscova numeşte "operaţiune militară specială", Rusia caută să obţină o victorie pe câmpul de luptă în estul Ucrainei unde forţele sale au încercat să captureze micul oraş Bahmut de luni de zile, notează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...