Rusia a început manevre navale în estul Mării Mediterane

Rusia a început manevre navale în estul Mării Mediterane

Flota rusă a început luni exerciții militare în partea de est a Mării Mediterane cu nave echipate cu rachete cu rază lungă de acțiune, aplicații destinate "luptei antiteroriste", a anunțat Ministerul Apărării rus, citat de AFP, Reuters și RIA Novosti.

"Un grup de nave a început exerciții tactice în estul Mării Mediterane. Aceste manevre sunt destinate să testeze capacitatea forțelor navale de a răspunde la crize de natură teroristă", a indicat ministerul într-un comunicat.

Acest grup naval de luptă avea prevăzut în program exerciții cu tiruri reale potrivit unui scenariu "cât mai apropiat" de un atac real, menționează Ministerul Apărării rus într-o declarație postată pe site-ul său.

Două corvete din clasa Buian, una din modelele de nave cele mai recente ale flotei ruse, iau parte la aceste manevre alături de nave deja staționate în mod permanent în regiune, conform ministerului. Potrivit RIA Novosti, acestea sunt corvetele "Serpuhov" și "Zelionîi dol".

Navele sunt echipate, între altele, cu rachete cu rază lungă de acțiune "Kalibr", utilizate deja pentru lovituri împotriva pozițiilor grupărilor jihadiste în Siria în 2015.

Rusia și-a întărit în ultimele luni forțele navale în estul Mediteranei în cadrul intervenției sale în Siria, unde efectuează o campanie de bombardamente aeriene în sprijinul trupelor lui Bashar al-Assad.

Moscova și-a multiplicat exercițiile militare de amploare pe tot teritoriul Federației Ruse după încerea crizei în relațiile sale cu Occidentul din cauza crizei ucrainene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

4 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România