Rusia a instalat în Mariupol zeci de turnuri de comunicații pentru a supraveghea populația

Rusia a instalat în Mariupol zeci de turnuri de comunicații pentru a supraveghea populația

Rusia a montat zeci de turnuri în Mariupolul ocupat menite să urmărească activitatea digitală a populației, afirmă un consilier al primarului legitim al orașului.

Mariupol a fost aproape distrus de bombardamentele rusești FOTO SHUTTERSTOCK

Trupele rusești au instalat zeci de turnuri de comunicații în orașul ocupat Mariupol pentru a supraveghea conversațiile cetățenilor ucraineni și a le urmări activitatea digitală, a declarat Petro Andriușcenko, un consilier al primarului exilat din Mariupol.

„Acesta este un echipament pentru monitorizarea conversațiilor și a traficului pe internet al locuitorilor din Mariupol", a scris Petro Andriușcenko, alături de un clip. „Acest turn și această cabină”.

Rușii folosesc turnurile și pentru comunicații militare, a scris el, adăugând că trupele rusești au ridicat 40 de astfel de turnuri în Mariupol în ultimele trei luni.

"Controlul total în acțiune. Bătrânul Orwell ar fi pur și simplu uimit de modul în care toate ficțiunile sale au devenit realitatea din Mariupol", a scris Andriușcenko, făcând referire la romanul "1984" de George Orwell.

Postarea lui Andriușcenko vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin intensifică presiunea asupra liderilor săi militari pentru a obține progrese semnificative în războiul în curs de desfășurare împotriva Ucrainei.

Citând un canal Telegram „din interior”, „Secretele Kremlinului”, analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au relatat recent că Putin i-ar fi dat ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, "un termen limită" până în octombrie "pentru a îmbunătăți situația de pe linia frontului, pentru a opri contraofensivele ucrainene și pentru ca forțele rusești să recâștige inițiativa pentru a lansa o operațiune ofensivă împotriva unui oraș mai mare", precum Herson, Odesa, Harkov sau Dnepropetrovsk.

În mesajul postat pe canalul Telegram se spune că Șoigu a fost de acord cu aceste două cereri și a promis că le va îndeplini.

ISW a comentat că, dacă cererea lui Putin de a îmbunătăți dramatic poziția Rusiei pe linia frontului este reală, asta ar putea explica de ce forțele rusești lansează contraatacuri frecvente, chiar dacă acestea au un cost ridicat pentru armata rusă.

O analiză New York Times a relatat joi că, în ciuda luptelor intense și a ofensivelor în forță atât din partea Rusiei, cât și a Ucrainei, linia frontului războiului abia dacă s-a mișcat în acest an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...