Rusia a mai îngropat un general mort în Ucraina

Rusia a mai îngropat un general mort în Ucraina

Generalul rus Vladimir Frolov, comandantul adjunct al Armatei a 8-a a Rusiei, a fost ucis săptămâna aceasta în Ucraina. Informația a apărut abia sâmbătă, când generalul a fost înmormântat la Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al țării, iar anunțul a venit indirect, printr-un mesaj de condoleanțe transmis de municipalitate.

Orașul Sankt Petersburg își exprimă condoleanțe pentru moartea comandantului adjunct al Armatei a 8-a a Rusiei, generalul-maior Vladimir Frolov, care a murit în Ucraina în această săptămână, a anunțat biroul de presă al municipalității. Guvernatorul din Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, a participat la înmormântare, care a avut loc sâmbătă la cimitirul istoric Serafimovski, se arată în comunicat.

Guvernatorul Alexander Beglov a spus că generalul Frolov era „un adevărat patriot, un om curajos și curajos” care și-a „îndeplinit sincer și până la urmă datoria militară și umană”, potrivit Fontanka.ru

„Astăzi ne luăm rămas bun de la un adevărat erou. Vladimir Petrovici Frolov a avut o moarte eroică în lupta cu naționaliștii ucraineni. El și-a sacrificat viața pentru ca femeile, copiii și bătrânii din Donbas să nu mai audă exploziile bombelor, pentru ca ei să nu mai aștepte moartea, iar atunci când pleacă de acasă să nu își mai ia rămas bun ca și cum ar fi pentru ultima dată”, spune guvernatorul Sankt Petersburgului, citat în comunicat.

Vladimir Frolov ar fi al optulea general rus care își pierde viața în războiul din Ucraina, un bilanț neobișnuit de mare, după cum au remarcat analiștii. Fostul șef al CIA David Petraeus spunea că aceasta este o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă și control al armatei ruse nu funcționează.

De altfel, numărul ofițerilor ruși cu rang superior care au murit în Ucraina ar fi ajuns deja la câteva zeci. În urmă cu câteva zile, s-a aflat despre moartea locotenent-colonelului Denis Mejuev, comandantul Brigăzii Motorizate Sevastopol, care ar fi fost al 40-lea comandant militar cu rang înalt pe care Rusia l-a pierdut pe front în 50 de zile de război.

De la începutul invaziei, la 24 februarie, Rusia ar fi pierdut aproximativ 20.000 de oameni în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine era femeia găsită moartă într-un geamantan, în Oradea

2 Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară / Nu poate justifica 1,3 milioane lei

3 Trebuie să vedeți asta / Va fi doar o chestiune de timp până când flagelul va ajunge în Europa...

4 Andrei Caramitru / Ghinea, Barna, Drulă și Moșteanu. Cam ăștia. Plus Cioloș. Trebuie să plece…

5 Posibil război civil în Ucraina și un nou pas al Rusiei spre Gurile Dunării, două dintre consecințele înghețării ostilităților în țara vecină